Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

De ontroerende reden waarom dit hele gezin een helm draagt

Een vader die met een helm op in de keuken staat te koken, terwijl zijn kinderen (ook met helm) aan tafel zitten te wachten: het is een nogal ongebruikelijk tafereel, maar voor het gezin van Gary Gutierrez is het dagelijkse kost.

De jongste telg uit het gezin, de vier maanden oude Jonas, lijdt aan ‘plagiocefalie’: een afgeplat hoofdje waarbij de afplatting aan één kant van het achterhoofd zit. Om ervoor te zorgen dat zijn schedel weer goed groeit moet hij drie tot zes maanden een helm dragen.

Advertentie

Lieve zus

Zijn grote zus Camilla vond dit zielig en kwam met een lief voorstel: kon niet iedereen uit het gezin een helm dragen? ‘Ze wilde dat haar broertje blij zou zijn en zich niet anders zou voelen,’ vertelt vader Gary in een interview met Buzzfeed.

Twitter

Toen neef Shea onlangs op bezoek was bij het gezin, kon hij het niet laten een foto te maken van het aandoenlijke tafereel. Hij plaatste de foto vervolgens op Twitter, waarna deze al snel viral ging. Veel mensen waren geraakt door het verhaal van het gezin, en weer anderen herkenden zich in de situatie en begonnen spontaan hun eigen foto’s te delen van hun baby met dezelfde aandoening.

Bron: Buzzfeed.com. Beeld: Twitter