Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

De ultieme december-verlanglijst voor ouders

Je kinderen worden vast enorm verwend met de feestdagen. Maar mogen wij ook wat? Hier een verlanglijst met 15 keer wat ouders echt graag willen (lezen jullie mee Sinterklaas en Kerstman?).

Op ons verlanglijstje geen LEGO, computergames of treinbaan. Nee, wij ouders hebben hele andere wensen. Paas deze maar door aan Sinterklaas of de Kerstman:

Advertentie
 1. Een spa aan huis

  Zodat je ’s avonds niet meer de deur uit hoeft en toch kunt genieten van de ultieme ontspanning voor je lijf. Even in de sauna je spieren laten bijkomen van al die fietsritjes naar zwemles, school en speelafspraakjes. Of je rug laten bijkomen van het dragen van je baby of dreumes.

 2. Geen billen meer afvegen

  Zijn ze er nou echt motorisch niet toe in staat (‘ik kan er niet bij, mama!’) of is het gewoon luiheid? Waarschijnlijk een beetje van allebei, maar om de een of andere reden blijf je na de luierfase nog jarenlang in de billenveeg-fase zitten. Hoe fijn zou het zijn als je kind eindelijk begint met zelf z’n billen te vegen.

 3. Nooit meer ‘Waarbij? Aardbei!’

  Honderd keer op een dag. En als je pech hebt, ook nog varianten als ‘Waaraan? Banaan!’

  Lees ook7 niet-zo-handige dingen aan het Sinterklaasjournaal

 1. Een kind dat zijn eigen kamer opruimt

  Bestaan die eigenlijk? Hier 8 tips om je kind te laten helpen met opruimen

 2. Een vreedzaam kerstdiner

  Je stelt het je allemaal zo gezellig voor met kaarslicht en blije gezichten, maar in praktijk vliegen je kinderen elkaar in de haren en zijn ze er na een kwartier al klaar mee. Mag het alsjeblieft een hele maaltijd lang wel pais en vree zijn? Tip: zó overleef je de feestdagen met je schoonfamilie.

 3. Alleen naar de wc gaan

  Óf je dreumes wil per se mee het toilet in óf je ongeduldige peuter/kleuter staat op de deur te bonzen met een prangende vraag als je nog geen seconde op de pot zit. Wat zou het heerlijk zijn om weer eens in alle rust en stilte naar de wc te kunnen.

 4. Alles-eters aan tafel

  Sta je te zwoegen om een gezonde maaltijd voor je gezin op tafel te zetten, krijg je standaard ‘lust ik niet’ of ‘gadverdamme’ als reactie op je kookkunsten. Zelfs bij voedsel dat je kind vorige week nog ‘het allerlekkerste op aarde’ vond. Kinderlogica! Iets vaker ‘lekker mama’ als commentaar op het diner zou heel fijn zijn.

  Deze 10 kersthapjes gaan er vast wel in.

Bewezen: hierdoor worden kinderen moeilijke eters
 1. Slaap

  Moeten we dit nog toelichten? Handig: slaaptips voor ouders. 

 2. Een robotstofzuiger

  Het schijnt dat die dingen echt werken en wat ons betreft verdient elke ouder er een. Het is namelijk bizar hoeveel kruimels, moddersporen, zand en papiersnippers een kind kan produceren.

 3. Volle fotoalbums

  Ondanks alles zijn ze het mooiste wat er is: je kinderen. En ze worden zo snel groot! Kan iemand al die albums even inplakken en video’s monteren van jullie opgroeiende gezin?

 4. Een oppas die altijd kan

  Héb je een fijne babysitter gevonden, krijgt ze na een tijdje opeens een sociaal leven, een veeleisende bijbaan of – nog erger – een vriendje dat al haar tijd opslokt. Niet handig! Een oppas met een lege agenda is goud waard.

  Meer lezen: Zo vind je een betrouwbare oppas

 1. Tijd om te luieren

  Gewoon uit het raam staren, zappen of een boek lezen. Heerlijk.

 2. Complimenten

  Af en toe een: ‘Wat fijn dat je na je werk het hele huis hebt schoongemaakt, onze kinderen in bad hebt gedaan en ook nog hebt gekookt schat. Je bent geweldig!’ Of: ‘Ik vind jou lief mama.’ Dat doet wonderen voor je humeur.

 3. Personeel

  Een kok, schoonmaker, taxichauffeur en (nacht)nanny bijvoorbeeld. Zodat je partner en jij je puur kunnen concentreren op leuke dingen met je kinderen doen en geen energie kwijt zijn aan alle rompslomp eromheen.

 4. Gelukkige kinderen

  Uiteindelijk toch het enige écht belangrijke op die hele verlanglijst. Maar met al jouw inzet zit dat vast wel snor.