Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Deze 4 traphekjes zijn volgens de Consumentenbond levensgevaarlijk

De Consumentenbond waarschuwt voor 4 ‘ronduit gevaarlijke’ traphekjes. Volgens de Consumentenbond zijn de tekortkomingen van de geteste hekjes zo ernstig, dat ze van de markt gehaald zouden moeten worden.

Het gaat om de volgende hekjes:

Advertentie
  • De Jeweret Emma
  • De Jeweret Laura
  • De Noma Extending Metal
  • De Kidsriver Flexy

Levensgevaarlijk

De bond noemt de traphekjes van de merken Jeweret, Noma en Kindsriver levensgevaarlijk. ‘Het absurde is dat ze allemaal gecertificeerd zijn volgens een Europese veiligheidsnorm’, zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. ‘Je koopt niet zomaar wat. Als het gecertificeerd is, moet je ervan uit kunnen gaan dat het goed is.’

Onveilig slot

Zowel de Jeweret Emma als de Jeweret Laura zijn te openen zonder het verplichte tweede (voet)slot te gebruiken. Hierdoor kan een peuter het hekje optillen en alsnog openen. Daarnaast staat het feedbackschermpje van de Laura, dat alleen groen zou moeten zijn als het hekje veilig op slot zit, ook op groen als het niet op slot is.

Onderdoor kruipen

De Noma Extending Metal moet volgens de bijgeleverde handleiding zó hoog geïnstalleerd worden, dat het lichaam van een kind er met gemak onderdoor past, waarna het blijft steken bij het hoofd. Ook bij de Kidsriver Flexy bestaat dat gevaar. Daarnaast is het textiel van het hekje, dat werkt als een soort rolgordijn op zijn kant, veel te flexibel. Een kind kan zich zo, steunend op de handvatten, over het hekje heen trekken.

Niet de eerste keer

De Consumentenbond sloeg vorig jaar al alarm over 3 slecht werkende traphekjes, waaronder de Jeweret Emma. Het hekje werd toen uit de handel gehaald, maar sinds begin dit jaar wordt het weer verkocht. De Consumentenbond vind dat onbegrijpelijk.

KIJK OOK: Dit gebeurt er als je je kind achterlaat in een snikhete auto

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Consumentenbond – Foto: Shutterstock