Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Deze creatieve moeder maakt ál het speelgoed van haar kind van karton

Een vaatwasser, strijkijzer en een laptop: een Britse peuter heeft het allemaal. Althans, van karton. Haar creatieve moeder maakt werkelijk álles na van karton. En dat is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook hartstikke veilig en duurzaam.

Kinderspeelgoed dat duurzaam, goedkoop, veilig én leerzaam is: zie dat maar eens te vinden in de winkels. Toch is het de Britse Sydney gelukt, door zelf aan de slag te gaan met karton. ‘Ik kwam op het idee om speelgoed van karton te maken doordat ik mijn dochter wilde leren hoe je veilig met apparaten moet omgaan,’ vertelt ze. ‘Kinderen vinden de dingen die papa en mama gebruiken interessant, zoals de wasmachine of een broodrooster. Maar dat is nu niet bepaald veilig om mee te spelen.’ En dus maakte Sydney een eigen wasmachine en broodrooster voor haar dochter.

Advertentie

Creatieve uitlaatklep

De creatieve moeder ziet veel voordelen in het kartonnen speelgoed. ‘Zo kan ik mijn kind leren hoe ze apparaten moet gebruiken en kan ze mij nadoen als ik het huishouden doe.’ Voor haarzelf is het knutselen een uitlaatklep. ‘Het is mijn manier om te ontspannen. En niets maakt mij gelukkiger dan mijn dochtertje die blij wordt van het speelgoed.’ Bovendien kost het speelgoed helemaal niets: ze bewaart de verpakkingen van bijvoorbeeld hondenvoer en eieren, lege wc-rollen en al het andere karton dat anders gerecycled zou worden.

Meer lezenZo leer je kinderen zelfstandig spelen

Educatieve spellen

Sydney maakt niet alleen apparaten na, maar verzint ook educatieve spellen die ze vervolgens in elkaar zet. Het laatste speelgoed dat Sydney voor haar dochter maakte? Een platenspeler. ‘Ze was het hele weekend in de ban van haar vaders platenspeler,’ verklaart de creatieve moeder. ‘Dus ik ging aan de slag met een kartonnen doos en wat lege wc-rollen.’

1. Vaatwasser

2. Platenspeler

3. Laptop

4. Broodrooster

5. Strijkijzer

7. Föhn

8. Camera

9. Wasmachine

Tip: zo leer je je kind beter samen te spelen

Educatieve spellen

1. Verbind de figuren

2. Kleur bij kleur

3. Wijs het weer aan

Lees ook: Ontdek hier welk speeltype jouw kind is

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Boredpanda.com– Beeld: Instagram