Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wauw: deze creatieve moeder transformeert gezond eten in tekenfilmfiguren

Je moet soms wat moeite doen om je kinderen gezond te laten eten, maar deze moeder heeft een slimme manier gevonden om gezonde maaltijden te creëren die haar kinderen echt niet kunnen weerstaan. Haar kookinspiratie haalt de Australische Laleh Mohmedi uit de favoriete tv-programma's en films van haar kinderen.

Het idee voor de voedselkunstwerken is niet zo zeer uit nood geboren, vertelt Laleh Mohmedi. Haar zoon Jacob houdt gelukkig van groenten, maar ze vond het vooral een leuke manier om hem bij het koken te betrekken. ‘Het begon puur voor de lol. Ik vond het vooral belangrijk om iets samen met mijn zoon te doen. Dus dan zaten we gezellig samen in de keuken te praten over verschillende etenswaren’, vertelt ze. Ze moedigt andere moeders dan ook aan om ook eens te proberen dit soort voedselcreaties te maken.

Advertentie

Lees ook: Moeilijke eters: als je peuter niet wil eten

Kunstwerken

Alle bijzondere maaltijden bevatten volgens moeder Laleh geen conserveermiddelen en geen geraffineerde suikers. ‘Ik kleur het eten met groenten of poeders als spirulina en activated charcoal. Ook gebruik ik geen zout, tenzij het al in de kaas zit.’ Inmiddels heeft haar Instagram-account, waar ze onder de naam Jacob’s Food Diaries haar voedselkunsten vertoont, meer dan 190.000 volgers. Niet zo gek, want zeg nou zelf: het zijn ware kunstwerken die ze creëert.

Lees ook: Is dit dé truc om je kind meer groenten te laten eten?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🐸 🍇 🍎 🥒 . . . #kermit #kermitthefrog #foodart #food #disney #themuppets #grapes

Een bericht gedeeld door LALEH MOHMEDI | FOOD ARTIST (@jacobs_food_diaries) op

Bron: Daily Mail Beeld: Instagram