Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Déze eigenschappen van Disney-prinsessen vinden ouders het belangrijkst

De vriendelijkheid van Belle, het avontuurlijke karakter van Rapunzel of de zelfverzekerdheid van Tiana… Welke eigenschappen van Disney-prinsessen komen overeen met jouw dochter en welke eigenschappen gun je haar het meest?

Disney heeft de hulp van Nederlandse ouders ingeroepen om erachter te komen wat nou dé kenmerken zijn van een moderne prinses.

Advertentie

Eigenschappen

Iedere ouder vindt zijn of haar dochter een prinses. Gezondheid, plezier en zelfverzekerdheid zijn eigenschappen die Nederlandse ouders het belangrijkste vinden voor hun meisje(s).

Het onderzoek

De verschillende Disney-prinsessen staan stuk voor stuk bekend om andere eigenschappen. We weten allemaal hoe nieuwsgierig Ariel is, hoe dapper Vaiana de oceaan trotseert en hoe slim en trouw Belle is. Welke eigenschappen vinden Nederlandse ouders nou belangrijk voor hun prinses? Disney vroeg het aan ouders met dochters in de leeftijd van 6 tot 12. En daaruit is naar voren gekomen dat ouders déze kwaliteiten en eigenschappen het allerbelangrijkst vinden voor hun dochters:

  1. Blijf vrolijk & speels
  2. Leef gezond
  3. Vriendelijk
  4. Wees creatief
  5. Geef nooit op
  6. Kijk om naar anderen
  7. Wees oprecht
  8. Vindingrijk en inventief
  9. Geloof in jezelf
  10. Moedig

Inspirerende samenwerking

Ouders van Nu-expert opvoedkundige Tischa Neve hielp Disney om het onderzoek op te stellen. Neve: “Ik mag met Disney meedenken hoe we ouders kunnen inspireren om de kernwaarden en kwaliteiten van hun dochters nog beter tot hun recht te kunnen laten komen. Dat is echt fantastisch.”

Beste rolmodel

Naast de eigenschappen van prinsessen wilde Disney ook weten wie de invloedrijkste rolmodellen zijn voor jonge meiden. Wellicht geen verrassing: ruim 90 procent van de Nederlandse dochters ziet haar moeder als rolmodel en voorbeeld.

Bron: Disney – Beeld: Mikael Buck, Disney