door

Deze ‘milestones’ kaarten relativeren het moederschap

‘Mijn eerste tandje’ of ‘mijn eerste lach’. Fotokaartjes zijn een groot succes om de mijlpalen van je kind vast te leggen. Maar hoe zit het met de ‘milestones’ van een kersverse moeder?

Twee Australische moeders vonden het tijd om ook de ‘milestones’ van het moederschap vast te leggen. Maar dan wel op een relativerende manier met een portie humor. Want, zo vinden Esti Zilber en Becky Feiner, ook de minder leuke aspecten van het moederschap mogen weleens gedeeld worden.

Slapeloze nachten en vieze poepluiers

De slapeloze nachten en vieze poepluiers bracht hen op het idee van de Mum’s Milestones. Met de vrolijke kaartjes willen ze ook de minder glamoureuze aspecten van het moederschap belichten en andere moeders het gevoel geven dat ze niet alleen zijn.

‘Het is belangrijk om toe te geven dat het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is en dat het niet altijd makkelijk is om hulp te vragen. Als nieuwe mama ben je zo gefixeerd op je baby, dat je soms jezelf vergeet,’ vertelt Esti.

Tip: Van kinderwens tot eindelijk zwanger in 8 goudeerlijke cartoons

‘Ik ben vandaag naar het toilet geweest. Alleen.’

‘Ik ben vandaag naar het toilet geweest. Alleen.’ of ‘Vandaag kreeg ik mijn skinny jeans tot de helft van mijn dijen.’ Het zijn een paar voorbeelden van de kaarten die Esti Zilber en Becky Feiner bedachten.

Mum’s Milestones zijn online te koop in een doosje met 25 stuks voor 29,95 dollar. Een deel van de opbrengst gaat naar PANDA, een Australische organisatie die mensen met perinatale angsten en depressie begeleidt.

Lees ook: Zwangerschapsstruggles in 15 geestige cartoons

Beeld: Mum’s Milestones