Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Deze geestige milestone-kaartjes relativeren het moederschap

‘Mijn eerste tandje’ of ‘mijn eerste lach’. Fotokaartjes zijn een leuke manier om de mijlpalen van je kind vast te leggen. Maar wist je dat er ook 'milestone cards' bestaan voor moeders? De kaartjes zijn bedacht en getekend door twee Australische moeders met een flinke dosis humor.

Advertentie

Niet altijd rozengeur en maneschijn

De slapeloze nachten en vieze poepluiers bracht hen op het idee van de Mum’s Milestones. Met de vrolijke kaartjes willen ze ook de minder glamoureuze aspecten van het moederschap belichten en andere moeders het gevoel geven dat ze niet alleen zijn. ‘Het is belangrijk om toe te geven dat het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is en dat het niet altijd makkelijk is om hulp te vragen. Als nieuwe mama ben je zo gefixeerd op je baby, dat je soms jezelf vergeet,’ zegt Esti.

Tip: Van kinderwens tot eindelijk zwanger in 8 goudeerlijke cartoons

Grappige milestones voor moeders

‘Ik ben vandaag naar het toilet geweest. Alleen. Of: ‘Vandaag kreeg ik mijn skinny jeans tot de helft van mijn dijen.’ Het zijn een paar voorbeelden van de mijlpaalkaartjes die Esti Zilber en Becky Feiner bedachten. Kijk hier welke geestige milestones de moeders nog meer op een kaartje hebben gezet.

Advertentie

Lees ook: 16x milestones van je baby die je zeker op camera moet vastleggen

Lees ook: Foto van je kind op social media, dit moet je weten

Een foto die is geplaatst door MUM’S MILESTONES © (@mumsmilestones) op

Advertentie

Hebben?

Mum’s Milestones zijn online te koop in een doosje met 25 stuks voor 29,95 dollar. Een deel van de opbrengst gaat naar PANDA, een Australische organisatie die mensen met perinatale angsten en depressie begeleidt.

Ook leuk! Zwangerschapsstruggles in 15 geestige cartoons

Beeld: Mum’s Milestones