Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Deze online tool helpt vaders met babypraat

Al vanaf de geboorte veel met je baby praten is goed voor de ontwikkeling van zijn hersenen. Veel moeders doen dit van nature, maar vaders vinden dit vaak lastig. Daarom hebben UNICEF en de H&M Foundation een tool ontwikkeld om vaders aan te zetten tot babypraat.

Advertentie

De eerste duizend dagen van je baby, vanaf de bevruchting tot zijn tweede verjaardag, zijn van essentieel belang voor de rest van zijn leven. In deze eerste duizend dagen ontwikkelen ook de hersenen van je kind zich razendsnel. En veel vaders weten niet dat je deze ontwikkeling kunt stimuleren door veel met je baby te praten en hiervoor ook je speciale babystem op te zetten, zo blijkt uit deze video van UNICEF.

Woordenschat

Het is namelijk aangetoond dat wanneer baby’s langzame, melodieuze en overdreven geluiden horen, ze sneller cognitief ontwikkelen en nieuwe woorden efficiënter leren. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat baby’s eerder kunnen praten en een grotere woordenschat ontwikkelen dan andere baby’s als hun ouders aan het typische babypraat hebben gedaan.

‘Gezonde hersenontwikkeling tijdens de eerste levensjaren is afhankelijk van interactie met anderen en stimulerende ervaringen, samen met goede voeding en bescherming – en het zijn ouders die hier de grootste invloed op hebben’, zegt UNICEF chef van de ontwikkeling van jonge kinderen Dr. Pia Britto. ‘We hopen dat deze innovatieve tool vaders en alle zorgverleners helpt om meer met hun baby’s te praten.’

Tool

Met de tool Baby Talks for Dads kunnen vaders in drie minuten de manier de meest effectieve toon en toonhoogte om met een baby te praten leren en oefenen. De drie speelse stemoefeningen zijn ontwikkeld met hulp van onderzoeker Dr. Marina Kalashnikova van het Baskisch Centrum voor cognitie, hersenen en taal.

Bron: UNICEF Video: UNICEF Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod