Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Deze opa is de reddende engel van ouders en hun premature baby's

Toen David Deutchman zeventien jaar geleden met pensioen ging, besloot hij niet te gaan zitten verpieteren achter de geraniums. Dat is gelukt. En hoe! Al twaalf jaar is hij de steun en toeverlaat voor ouders van te vroeg geboren en zieke baby's. Hij biedt ze een schouder om op uit te huilen en knuffelt de baby's als hun ouders even niet in het ziekenhuis kunnen zijn.

David had genoeg bezigheden na zijn pensioen, maar écht voldoening kreeg hij daar niet van. Toen hij een keer naar het ziekenhuis moest en spontaan het Children’s Healthcare of Atlanta Hospital binnenliep, wist hij wat hem te doen stond: zich inzetten voor zieke kinderen en hun ouders. In eerste instantie deed hij dat door les te geven aan ernstig zieke kinderen in het ziekenhuisschooltje. Tot hij op een dag aan de praat raakte met een moeder wiens kind op de intensive care lag. Hij wist meteen: daar wil ik helpen.

Advertentie

ICU Grandpa

Zo geschiedde, en inmiddels is David al twaalf jaar de steun en toeverlaat voor ouders en personeel op de kinder-intensive care en NICU (Neonatale Intensive Care Unit) van het ziekenhuis. Zijn taken: baby’s knuffelen en ouders helpen. Dat knuffelen is een heel belangrijke taak, zegt een verpleegkundige van de afdeling: ‘Volgens mij helpt het de baby’s absoluut om beter te groeien, sneller aan te komen, hun eten beter te verteren en dat soort dingen.’ Ook de ouders van de baby’s zijn maar wat blij met ‘ICU Grandpa’, zoals hij wordt genoemd. Als zij zelf even niet bij hun kind kunnen zijn, is er iemand die het knuffelen en vasthouden van ze kan overnemen.

Legendarische vrijwilliger

Davids werk lijkt makkelijker dan het soms is. Het komt tenslotte niet met alle kinderen goed die op deze afdeling terechtkomen. Gelukkig is het merendeel van de kinderen die hij in de afgelopen twaalf jaar voorbij zag komen inmiddels groot en sterk. Daar heeft David een steentje aan bijgedragen en dat vergeten hun ouders nooit, blijkt uit de vele reacties op de Facebook-post over de ‘NICU opa’. Kijk zelf maar: hier de post van het ziekenhuis over hun legendarische vrijwilliger. Op de foto heeft hij baby Logan in zijn armen, die met 25 weken is geboren.

 

In actie

Kun je geen genoeg krijgen van de beelden van deze lieve opa en de baby’s? Hier zie je David aan het werk en legt hij uit waarom hij dit doet. Held!

Bron: NowThis