Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit is de perfecte reactie op commentaar over de kleding van je kind

Niet alle ouders vinden het nodig om hun pasgeboren dochter roze jurkjes aan te trekken, strikjes in het haar te doen of gaatjes in de oren te schieten, zodat anderen duidelijk kunnen zien dat het een meisje is. Ook de Deense Steve en Jessica Rold niet. Toch kregen ze de suggestie om hun dochtertje iets meisjesachtiger te kleden en hun reactie daarop is té grappig.

Advertentie

Een beetje geschokt waren de Deense Steve en Jessica Rold wel toen ze met hun pasgeboren dochter bij de crèche waren om hun tweejarige zoontje op te halen. De leidsters maakten een opmerking dat ze hun dochter wel wat meisjesachtiger konden kleden. Hun suggestie was om haar wat vaker een jurkje aan te trekken of een strik in haar haar te doen, zodat de andere kinderen beter konden zien dat het een meisje was.

Post-it

Om aan te geven hoe belachelijk ze het verzoek vonden, tekende Jessica een strik op een post-it en plakte die op het hoofd van haar dochter. Om hun statement te maken plaatsten ze de foto op Reddit en die ging vervolgens viral.

 

Niet beledigd

De ouders zeggen niet beledigd te zijn door de opmerking van de crècheleidsters, maar hebben zelf niet de neiging om haar echt als een meisje te kleden. Steve: ‘Als iemand mijn dochter een jongen noemt, dan vind ik dat prima. Hoe kan hij het ook weten.’ Hun dochter draagt dan ook veel gender-neutrale kleren die eerder door haar broer zijn gedragen.

Reacties

Wel merkt Steve duidelijk dat mensen anders reageren op een meisje dan op een jongen. ‘Over mijn zoon werd altijd iets gezegd van: hij ziet er als een sterke jongen uit. En als mensen eenmaal weten dat mijn tweede een meisje is dan krijg ik te horen hoe mooi of lief ze is.’

Bron: Babble Beeld: Reddit

Commercieel – Hema – Offer – Autogarage hout

Autogarage hout

Stevige autogarage met helikopterplatform
Vind je hier