Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Deze vrouw deelt eerlijke foto's van haar post-zwangerschapsbuik

Heel eerlijk: ze wist zelf ook niet dat je buik niet meteen weggaat nadat je bent bevallen. Tot ze zelf zwanger werd. En dus deelt de Hawaiiaanse influencer Samantha McSwain eerlijke foto's van haar lichaam na de bevalling.

Advertentie

Negen maanden op, negen maanden af, die uitspraak heb je vast vaak gehoord. Maar wat dat inhoudt, weet je eigenlijk pas echt als je het zelf meemaakt. Met andere woorden: na negen maanden zwangerschap heb je negen maanden nodig om je weer fit te voelen en lekker in je vel te zitten. Neem die negen maanden extra ruim. Veel moeders hebben langer de tijd nodig om zowel lichamelijk als mentaal weer helemaal de ‘oude’ te worden.

Lees ook: Ontzwangeren: dit doet je lichaam na de bevalling

Tijd voor een tegengeluid

Op socialmedia zie je regelmatig vrouwen voorbij komen die in de week na de bevalling al in een strakke skinny jeans achter de kinderwagen lopen of met een slank figuurtje met hun pasgeboren baby poseren. Niet bepaald de realiteit voor de meeste vrouwen. En dus vond de Hawaiiaanse influencer Samantha McSwain het tijd voor een tegengeluid.

Realistisch beeld van een vrouwenlichaam

Een realistisch beeld van een vrouwenlichaam na een bevalling, dat is wat McSwain wil bereiken met haar foto’s. ‘We moeten onthouden dat ons lichaam negen maanden een baby heeft gedragen en hoe bijzonder dat is,’ vertelt ze aan de Amerikaanse website Motherly. ‘De cellulitis, striae, uitgerekte huid: alles is mooi en het is het allemaal waard geweest.’

Goudeerlijke foto’s

Samantha is moeder van drie kinderen en had drie totaal verschillende zwangerschappen. Tijdens haar tweede zwangerschap kreeg ze striae en kleurverschil in haar huid. Ook had ze diastaseklachten (waarbij je rechte buikspieren uiteen wijken om ruimte te maken voor je baby), waardoor haar buik na de bevalling langer opgezet bleef. De perfecte kiekjes op socialmedia hielpen niet. ‘We vergelijken onszelf ermee en voordat we er erg in hebben, voelen we ons onzeker en is ons zelfvertrouwen weg doordat een ander er ‘beter’ uit zou zien.’ Dat moet anders, vindt ze. ‘Ik heb deze foto’s gedeeld om moeders te laten zien dat we ons lichaam moeten omarmen, ongeacht hoe het eruitziet. Een kind op de wereld zetten, is het meest bijzondere wat je kunt doen.’

Advertentie

Tip! Dit gebeurt er in je lichaam als je bevalt

Samantha’s buik per zwangerschap

Een dag na de bevalling

Drie weken verschil, ongeveer vijf weken na de bevalling

All about angles, vijf maanden na de bevalling

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mother.ly – Beeld: Shutterstock