Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit hondenras past het beste bij het sterrenbeeld van jouw kind

Niets aandoenlijker dan een vriendschap tussen een kind en een hond. Denk je erover een lieve viervoeter in huis te halen? Denk er eerst goed over na. Wie gaat hem uitlaten, ook als het regent? Ook is het slim om een hondenras te kiezen dat goed gaat met kinderen. Of beter nog: dat perfect past bij het karakter van je kind. Zo weet je zeker dat het de beste maatjes worden.

Advertentie

Tip: Hier shop je het leukste puppyspeelgoed

1. Ram & Australische Herder

Australische herder

Ram-kinderen, met verjaardagen tussen 21 maart en 20 april, zijn een perfect match met de Australische Herder. Rammen staan bekend als doorzetters die niet blijven wachten tot dingen hen aan komen waaien. Ze gaan erop uit en creëren hun eigen geluk. Australische Herders zijn even onvermoeibaar en ondernemend en met dit type hond zal je Ram-kind dus heel wat avonturen beleven.

Lees hier meer over het karakter van je Ram-kind.

Advertentie

2. Stier & Labrador Retriever

Een Stier-kind, geboren tussen 21 april en 20 mei, zal zijn perfecte ‘hondgenoot’ vinden in een Labrador Retriever. Allebei staan ze bekend als loyaal en betrouwbaar. Overigens is de Labrador sowieso een van de meest geschikte hondenrassen voor gezinnen met kinderen.

Lees hier meer over het karakter van je Stier-kind.

3. Tweelingen & Bichon Frisé

Bichon Frise

Advertentie

Heb jij een Tweelingen-kind in huis (geboren tussen 21 mei en 21 juni)? Dan is een energieke hond zoals de Bichon Frisé echt wat voor jullie. Deze zeer actieve en energieke hond past perfect bij het sociale karakter van Tweelingen. En vergis je niet: hij mag er dan wat tuttig uitzien, hij houdt net als je kind van lol maken en stoeien.

Lees hier meer over het karakter van je Tweelingen-kind.

4. Kreeft & Cavalier King Charles-spaniël

Cavalier King Charles Spaniel

Kinderen geboren tussen 22 juni en 22 juli, matchen goed met de Cavalier King Charles-spaniël. Veel Kreeft-kinderen zijn erg gevoelig en kunnen nog wel eens (te) emotioneel reageren in bepaalde situaties. Dit type hond kan daar perfect mee omgaan: hij is heel lief en zachtaardig. Niet voor niets wordt dit ras vaak opgeleid tot therapiehond.

Lees hier meer over het karakter van je Kreeft-kind.

5. Leeuw & Golden Retriever

Als je kind een Leeuw is, geboren tussen 23 juli en 22 augustus, dan is de good old Golden Retriever dé hond voor jullie. Leeuwtjes staan bekend als enthousiast en vrolijk, net als dit hondenras. Ook fijn: Golden Retrievers zijn vriendelijk, intelligent en dol op kinderen.

Lees hier meer over het karakter van je Leeuw-kind.

6. Maagd & Bordercollie

Border Collie

Maagd-kinderen, geboren tussen 23 augustus en 22 september, vinden hun beste vriendje in een Bordercollie. Maagden zijn meestal vriendelijk, hardwerkend en praktisch. Net als Bordercollies! En aangezien dit ras super gehoorzaam is (als je hem tenminste goed traint) en je hem allerlei kunstjes kunt leren, wordt ook jij vast blij van deze leuke hond.

Lees hier meer over het karakter van je Maagd-kind.

7. Weegschaal & Labradoodle

Labradoodle

Als je een kleine Weegschaal in huis hebt, geboren tussen 23 september en 22 oktober, ga dan voor een Labradoodle. In het ideale geval is een Labradoodle – net als je Weegschaal-kind – slim en aanhankelijk, dankzij de intelligentie van de Poedel en de onvoorwaardelijke liefde van de Labrador voor mensen.

Lees hier meer over het karakter van je Weegschaal-kind.

8. Schorpioen & Schipperke

 Schipperke

Je Schorpioen-kind, geboren tussen 23 oktober en 21 november, doe je een groot plezier met een Schipperke. Nieuwsgierig, levendig en ondeugend: deze kleine zwarte hond is een energiek maatje voor het leven.

Lees hier meer over het karakter van je Schorpioen-kind.

9. Boogschutter & Windhond

windhond

Heb je een Boogschutter- kind, geboren tussen 22 november en 21 december, dan is een ​​windhond een goede keuze. Een typische Boogschutter is vrijgevochten, kalm en dol op reizen en het verkennen van nieuwe plekken. En je zou het misschien niet verwachten, maar dat past dus heel goed bij de windhond: snel maar thuis rustig en kalm. Lees hier meer over het karakter van je Boogschutter-kind.

Lees ook: Voelen huisdieren dat je zwanger bent?

10. Steenbok & Duitse Herder

Als je een Steenbok hebt rondlopen in huis, geboren tussen 22 december en 20 januari, verdiep je dan eens in de Duitse Herder. Steenbokken zijn vaak gedisciplineerd en doelgericht, net als deze stoere hond. Daarnaast is de Duitse Herder een van de gemakkelijkst te trainen hondenrassen. Ze zijn onvermoeibare werkers en willen niets liever dan hun baasjes tevreden stellen. Dit grote en krachtige ras wordt niet voor niets gebruikt bij de politie.

Lees hier meer over het karakter van je Steenbok-kind.

11. Waterman & Griffon Bruxellois

Brussels Griffon

Je Waterman-kind, geboren tussen 20 januari en 18 februari, zal een geweldige baasje zijn voor de excentrieke Griffon Bruxellois. Deze terriër is vrolijk, pittig en enorm komisch. Kortom, een geval apart. Net als jouw Waterman-kind. En juist dat maakt ze zo leuk!

Lees hier meer over het karakter van je Waterman-kind.

12. Vissen & Maltezer

Maltese

Als je kind wordt geboren onder het teken Vissen, 19 februari tot 20 maart, dan is de perfecte hondenmatch een Maltezer. Het meest fantasierijke en gevoeligste sterrenbeeld verdient de nieuwsgierigste en vriendelijkste hond. Je kind zal dolblij zijn met een maatje dat graag knuffelt en de Maltezer is hiervoor prima geschikt. Lees hier meer over het karakter van je Vissen-kind.

Lees ook: Huisdier voor de kinderen? De voor- en nadelen op een rijtje

Bron: Romper – beeld: Shutterstock


Goed om te weten!

Voordat je nu dolenthousiast online op zoek gaat naar een puppy, willen we je nog het volgende meegeven. Het is misschien wat duurder en je zult wat langer moeten wachten, maar koop een rashond altijd bij een goede fokker. Dus nooit via Marktplaats of een andere site. Zo voorkom je een hoop ellende. En wil je toch minder geld uitgeven of kun je niet meer wachten? Kijk dan ook eens naar honden in het asiel of bij een stichting die honden uit het buitenland redt. Daar zitten heel veel lieverds te wachten op een baasje.