Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Horloge maakt het kwijtraken van je kind onmogelijk

Er is een nieuw horloge op de markt waarmee ouders hun kinderen kunnen volgen. Waar ter wereld de drager zich ook bevindt, het horloge weet het altijd te achterhalen.

Advertentie

Horloge

Het idee is ontstaan toen het nichtje (7) van de uitvinder, Erik Recter, vermist werd tijdens een wintersportvakantie. ‘Ze nam in de drukte een andere piste en raakte vermist. Ze werd na een paar uur gelukkig weer gevonden, maar ik ging direct op zoek naar een oplossing om dit soort momenten voortaan te voorkomen.’

Het horloge weegt maar 33 gram en beschikt over een GPS- en GSM-connectie, waarmee de locatie wordt bijgehouden. Via een app kan de ouder kijken waar het kind zich bevindt, net als het versturen van tekstberichtjes en foto’s. Door op een icoontje van een huis te drukken, laat het kind weten dat hij eraan komt.

Voor kleine kinderen

Volgens Recter is het versturen van foto’s ideaal, omdat dit wordt begrepen door kinderen die nog niet kunnen lezen. Gaat het horloge af, dan krijgen de ouders direct bericht. Door een simkaart in het horloge is er altijd bereik, ook op moeilijke plekken als de Malediven of in Zuid-Soedan. Het horloge heeft een prijskaartje van 189 euro, met een maandelijks abonnement van 6 of 8 euro.

Handig

Heeft jouw kind een telefoon waardoor het horloge overbodig is? Tip: er bestaan dus ook handige apps zoals Family Locator, waarmee je de locatie van zijn telefoon kunt traceren.

Advertentie

MEER LEZEN?

Auteur: Marjolein Schel – Bron: RTLZ – Beeld: KiGo

Ouders van Nu product – Babydagboek

Baby dagboek - voor alle bijzondere momenten en mijlpalen

€15
Bestel nu