Daarom is neuspeuteren gezond voor je kind
door

Daarom is neuspeuteren gezond voor je kind

Zit die van jou om de haverklap met z’n vinger in zijn neus? Lekker laten gaan, want uit onderzoek blijkt dat neuspeuteren heel gezond is voor een kind. Hoe dat zit, lees je hier.

Neuspeuteren is gezond

We zijn het er allemaal over eens: neuspeuteren is een (kinder)gewoonte die je liever vandaag dan morgen ziet verdwijnen. Het hele idee is vies, het ziet er bovendien niet fris uit en voor je het weet – zul je altijd zien – zit het aan je blouse of op de bank. Waar kan het in vredesnaam goed voor zijn?!

Een snottebel biedt meer bescherming dan tandpasta

Nou, voor de tanden. Het slijm in onze neus bevat namelijk super beschermende bacteriën en biedt ook bescherming aan het gebit. Wanneer je kind aan het neuspeuteren is en een groen snotje van zijn neus naar zijn mond verplaatst, is hij dus eigenlijk een extra beschermingslaag voor zijn tanden aan het maken. Sterker nog, volgens het onderzoek biedt zo’n snottebel meer bescherming dan welke mondspoeling of tandpasta dan ook.

Natuurlijke antibiotica

Bovendien zorgt een booger voor veel goeds ín het lichaam. Zo blijkt uit het onderzoek dat het slijm in snot helpt luchtweginfecties tegen te gaan, net als maagzweren en zelfs hiv. Het neusslijm zou zelfs als alternatief voor antibiotica gebruikt kunnen worden.

Video: Wat te doen bij een bloedneus?

Bron: Kidspot – Beeld: Shutterstock