Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit moet je weten als je gaat shoppen voor je newborn

Als je zwanger bent, zie je vast de meest leuke kleertjes hangen. Maar voor je helemaal losgaat, zijn er een paar dingen die je je moet bedenken als je gaat shoppen voor je pasgeboren baby. Met deze twaalf tips voorkom je een hoop miskopen (en bespaar je flink wat geld).

 1. Designerkleren zijn zonde van je geld

  Het is misschien verleidelijk om voor je baby alleen de mooiste kleren te kopen, maar de kans dat een outfit schoon het einde van de dag haalt is klein. Heel klein. En het laatste wat je wilt is je superdure outfit helemaal onder de vlekken zien.

 2. Pasgeboren baby’s groeien ongelofelijk snel

  Bovendien: je baby groeit als kool de eerste tijd. Koop dus niet teveel verschillende outfits in dezelfde maat. Zonde als die allemaal ongedragen in de kast blijven liggen.

 3. Hij is misschien kleiner/groter dan gemiddeld

  Nog een belangrijk punt om je te beseffen: niemand weet vooraf precies hoe groot hun baby zal zijn. Nu kun je het zekere voor het onzekere nemen en alleen maar kleertjes vanaf maat 56 in huis halen, maar als je kleine baby vervolgens verzuipt in zijn eerste kleertjes is dat natuurlijk ook niet leuk. Dus zorg dat je sowieso een paar kleine en grotere setjes in huis hebt.

 

 1. Comfort is alles

  Een pasgeboren baby is nog niet bezig met het maken van een fashion statement, dus let vooral op comfort. Kies voor simpele outfits gemaakt van zachte materialen.

 2. Wacht met shoppen tot na je babyshower

  Kleertjes blijken het meest gegeven cadeau tijdens een babyshower, dus als dat in jouw vriendinnenkring ook het geval is, kun je beter even wachten met shoppen tot na je babyshower. Dan weet je wat je nog nodig hebt.

 3. Bij twijfel koop groter

  Een gouden regel bij het shoppen voor kinderkleren. Twijfel je over de maat? Kies dan altijd voor de grotere maat. Je kind groeit er vanzelf in en een mouwtje omslaan is makkelijker dan een shirt oprekken.

 4. Eten, poepen en slapen. Heel veel slapen

  Een pasgeboren baby slaapt zo’n zestien uur per dag, maar een pyjama is echt overbodig in het begin. Je legt hem gewoon in zijn kleertjes in bed. Net zo comfortabel.

 1. Hoe trek je het aan/uit?

  Hoe makkelijker je de kleren aan en uit kunt trekken, hoe vaker je naar dit kledingstuk zult grijpen als je baby er is. Op een worsteling op het aankleedkussen zit zowel jij als je baby niet te wachten.

 2. Is een outfit luier-proof?

  Aansluitend op het vorige punt is de vraag of een outfit luier-proof is. Oftewel: kun je makkelijk een luier verschonen zonder dat het hele pakje uitgetrokken moet worden. Want vergis je niet… acht schone luiers op een dag is eerder regel dan uitzondering.

 3. Kies veilige kleren

  Kleren met touwtjes, knopen en kraaltjes. Het ziet er misschien leuk uit, maar als het losraakt kan het gevaarlijk zijn voor je baby. Let ook op met ritsen. Een onverwachte beweging van je baby vergroot de kans dat er een velletje tussen de rits komt. Auw!

 4. Vermijd capuchons en denim

  We zeiden het al eerder, comfort is alles. Een capuchon in je baby’s nek ligt voor hem niet echt lekker en ook een stugge spijkerbroek zit minder fijn dan een zachte legging.

 5. Van top tot teen

  Een baby-outfit is pas compleet met een mutsje en iets om de voetjes warm te houden. De verleiding om een paar toffe sneakers te kopen is groot, maar zolang je baby nog niet loopt, blijven die vooral in de kast staan prijken. Kies dus voor sokjes of een paar lekkere slofjes. En wil je echt een paar schoentjes, kies dan een paar van zacht soepel leer.

  Bron: Babygaga Beeld: Shutterstock