Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit vertelt de lievelingskleur van je kind over zijn karakter

Als je kind gaat tekenen grijpt hij steevast naar het gele potlood, alle gele voorwerpen zijn mooi en de Minions zijn favoriet. Het is duidelijk: geel is de favoriete kleur van je kind. Maar wist je dat de lievelingskleur van je kind ook iets kan zeggen over zijn karakter?

Advertentie

Dat kinderen dol zijn op kleur is duidelijk. Ze omringen zich graag met bonte spullen en in een kleurrijke omgeving raken ze vaak door het dolle heen. Op een gegeven moment krijgen ze ook een lievelingskleur: dit zie je door de kleur van de spullen waar hij door betoverd raakt of door hem er simpelweg naar te vragen. Maureen Healy schrijft in haar boek The Emotionally Healthy Child over de kleurentheorie en vertelt je aan de hand daarvan wat zijn lievelingskleur over je kind zegt.

Lees ook: Zo ontdek jij al vroeg de talenten van je kind

Oranje

Je hebt een kletsmajoor in huis. Jouw kind is sociaal goed ontwikkeld en verbaal heel sterk. Hij heeft de lachers op de hand en geniet ook van de aandacht die hij daarmee krijgt.

Roze

Jouw kind heeft oog voor alles wat er om hem heen gebeurt. Ze zijn ontzettend speels en verzinnen vaak de meest fantasierijke verhalen. Om helemaal in zijn rol te komen, graait hij graag in de verkleedkist.

Groen

Jouw kind is een enorme knuffelkont, het liefst hangt hij de hele dag aan je. Hij heeft veel persoonlijke aandacht en liefde nodig. Loyaliteit en betrouwbaarheid zijn twee van de sterkste eigenschappen die hij bezit.

Advertentie

Rood

Je kunt hem niet zomaar vertellen wat hij moet doen. Hij weet precies wat hij wil. Dat is soms lastig, maar ook een sterke eigenschap. Jouw kind is extravert en kan af en toe wat druk zijn.

Paars

Knutselen, tekenen, verhaaltjes verzinnen: jouw kind is heel creatief. Hij staat positief in het leven en laat zich niet bij de eerste tegenslag uit het veld slaan. Door deze instelling neemt hij weleens een risico maar hij weet zich prima te redden.

Geel

‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ is een motto dat goed bij jouw kind past. Hij is dol op gezelligheid. In de toekomst is hij degene die uitnodigingen verstuurt voor een uitje.

Blauw

Je krijgt hem niet zomaar gek. Jouw kind is relaxed en maakt zich niet zo snel druk. Hij is rustig van aard en doet alles op zijn eigen tempo. Hij heeft wel vriendjes, maar vindt het net zo fijn om alleen te spelen. Hij vermaakt zich hoe dan ook prima.

Advertentie

Zwart

Jouw kind is erg fijngevoelig. Hij merkt alles op en soms raakt hij daardoor overprikkeld. Hij is ontzettend zorgzaam en empatisch, en gaat door het vuur voor de mensen die hij lief heeft.

Speelgoed als toekomstvoorspeller: zo ontdek je wat je kind later wil worden

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Emotionally Healthy Child – Beeld: Shutterstock