Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit is waarom de eerste maand borstvoeding het zwaarst is

Eigenlijk is er geen manier om je echt voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Je kunt natuurlijk van tevoren een borstvoedingscursus volgen, maar uiteindelijk is het afwachten hoe het zal gaan.

Advertentie

Niets natuurlijker dan borstvoeding geven en toch gaat het niet altijd even makkelijk. Problemen met aanleggen, een baby die nooit tevreden lijkt, pijnlijke tepels en flink wat slaaptekort door alle nachtelijke voedingen: het zijn veelvoorkomende problemen tijdens de eerste weken. Het zijn stuk voor stuk ook begrijpelijke redenen waarom veel moeders in die eerste periode al snel overstappen op flesvoeding.

Handig! 5 veelvoorkomende borstvoedingsproblemen(plus oplossingen)

TIP: Hier vind je de beste borstkolven en borstvoedingsaccessoires om van jouw borstvoedingsavontuur een succes te maken

10x misverstanden over borstvoeding

Oefening baart kunst

Zet je ondanks de opstartproblemen door, dan zul je merken dat ook voor borstvoeding geldt: oefening baart kunst. Flessenfabrikant Medela berekende dat je na twee maanden zo’n 500 tot 600 keer hebt gevoed. Na zoveel keer oefenen kun je praktisch borstvoeding geven in je slaap (niet aan te raden overigens.) In de meeste gevallen weet je baby na al die uren voeden hoe hij goed moet happen, zal je melkproductie zich aanpassen aan de behoefte van je baby, zullen je tepels minder gevoelig worden en zal je baby beter en langer gaan slapen tussen de voedingen door.

Lees ook: Dit doet een lactatiedeskundige

Flesvoeding

Natuurlijk blijft borstvoeding geven een persoonlijke beslissing, want als je een gelukkige en gezonde baby wilt grootbrengen, moet je zelf ook gelukkig en gezond zijn. Bevalt de fles jou en je baby beter? Vooral doen en voel je er vooral niet schuldig over.

Lees ook: Alles over flesvoeding

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock