Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit waren de 20 populairste babynamen van 2021

Sommige aanstaande ouders weten vanaf minuut één welke naam ze gaan kiezen, anderen speuren het hele internet af. Of je er al uit bent of niet, inspiratie opdoen kan altijd. Hierbij de twintig populairste babynamen van 2021.

Advertentie
Julia en Noah stonden afgelopen jaar bovenaan de top van meest gegeven babynamen. Welgeteld 753 meisjes kregen de naam Julia en maar liefst 945 jongens dragen nu de naam Noah, volgens het jaarlijks overzicht van de Sociale Verzekeringsbank.

Emma niet langer populairste meisjesnaam

Dit is niet het eerste jaar dat Noah een populaire jongensnaam is, vorig jaar was Noah ook al de meest gegeven jongensnaam. Bij de meisjesnamen is wel wat veranderd: Julia stootte de naam Emma van de troon. Die werd afgelopen jaar 648 keer gegeven en staat nu op de derde plaats.

De voorspellingen voor 2021

Begin dit jaar werden de trends voor babynamen voorspeld. Zo zouden de namen voornamelijk kort en stoer worden. Zo zouden we veel oer-Hollandse namen gaan zien. Ook Bijbelse, internationale en Friese namen zouden dit jaar populair worden. Aanstaande ouders zouden voornamelijk gaan vallen voor namen die beginnen met een C, Q, X en Y. Benieuwd of de babynamen daadwerkelijk volgens de voorspelde trends zijn? Hier komen ze:

Lees ook:
Dit zijn 100 populaire jongensnamen van 2021

Populairste babynamen in 2021

De top-10 populairste meisjesnamen van 2021:

 1. Julia
 2. Mila
 3. Emma
 4. Nora
 5. Olivia
 6. Sophie
 7. Tess
 8. Milou
 9. Zoë
 10. Yara

De top-10 populairste jongensnamen van 2021:

 1. Noah
 2. Lucas
 3. Sem
 4. Daan
 5. Levi
 6. Liam
 7. James
 8. Finn
 9. Luca
 10. Milan
Tip! Hier laat je een mooie sterrenstelselposter maken met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

De babynamentrends voor 2022

De verwachting voor 2022 is dat veel aanstaande ouders gaan voor namen waar je vrolijk van wordt. Waar je dan aan moet denken? Bekijk het hier. 
Nog meer inspiratie nodig? 30x zeldzame babynamen met een mooie betekenis

Bron: Sociale Verzekeringsbank – Beeld: GettyImages