Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zegt de astrologie over de eerste schoolweken van je kind

Waar het ene kind weer moeiteloos in het schoolritme meedraait, is het voor andere kinderen best weer even wennen na de zomervakantie. Volgens de AstroTwins* heeft dit alles te maken met het sterrenbeeld van je kind.

Advertentie

Als je kind een Ram is:

Hallo driftbuien. De overstap naar school kan voor een Ram een grote verandering zijn, en een woedeaanval kan zijn manier zijn om te zeggen dat het allemaal een beetje veel is. ‘Rammen nemen initiatief en spelen vaak wild, dus ouders en leraren realiseren zich vaak niet hoe gevoelig ze vanbinnen zijn,’ zeggen de AstroTwins. Ook is een Ram erg gehecht aan de manier waarop hij dingen doet. ‘Help hem met het maken van eigen rituelen en manieren om zich klaar te maken voor school. Dit kun je doen door hem zijn eigen kleding te laten kiezen, of samen nieuw beddengoed of schoolspullen uit te zoeken. Zo geef je hem het gevoel betrokken te zijn bij het proces,’ suggereren de AstroTwins.

Als je kind een Stier is:

Omdat Stieren gewoontedieren zijn, kan hij de omschakeling na de zomervakantie lastig vinden. Zoek je een manier om jouw Stier te motiveren? Bedenk dan een beloningssysteem waarmee je goed gedrag beloont met een cadeautje. Op deze manier verwen je volgens de AstroTwins jouw Stier zonder zijn luiheid te stimuleren. ‘Een speciale traktatie om de eerste dag te vieren – of dat nou een ijsje is of speelgoed – kan perfect werken als overgangsritueel.’

Als je kind een Tweelingen is:

De enthousiaste Tweelingen met een korte aandachtsspanne heeft afwisseling nodig. ‘Tweelingen-kinderen doen het goed op een school of in een klas waar ze zelfstandig kunnen werken of een praktijkgericht leermodel volgen,’ zeggen de AstroTwins. ‘Als de school van je Tweelingen zoiets aanbiedt, laat je kind dan zoveel mogelijk ontdekken en ondernemen.’ Je kunt je Tweelingen ook helpen gefocust te blijven door elke dag te beginnen met een gezond ontbijt en hem voldoende water te geven om gehydrateerd te blijven.

Als je kind een Kreeft is:

De van nature verlegen Kreeft zal zich waarschijnlijk aan zijn ouder vastklampen. Het kan dan lastig zijn om je Kreeft los te laten, maar bedenk je dan dat hij vooral iets nodig heeft om zich veilig te voelen, zeggen de AstroTwins. ‘Een Kreeft heeft iets vertrouwds nodig, zoals vriendjes, een favoriete tas of een geliefde juf,’ leggen de AstroTwins uit. ‘Het kan helpen om hem in het begin een pop of knuffel mee naar school te laten nemen.’ Of organiseer voor de zomervakantie voorbij is nog een feestje met zijn schoolvriendjes om hem vast een beetje voor te bereiden.

Advertentie

Als je kind een Leeuw is:

Een Leeuw heeft een positieve aanmoediging nodig om hem weer zijn draai te laten vinden. ‘Aandacht en erkenning kan de grootste beloning zijn voor een Leeuw,’ aldus de AstroTwins. ‘Hij wil gewoon weten dat je zijn fantastische capriolen en nieuwe vaardigheden opmerkt. Met knuffels en aandacht kom je heel ver, hetzelfde geldt voor quality time.’ Je kunt je Leeuw dus makkelijk blij maken met zijn lievelingseten, een ijsje, maar ook met een uitje naar de bioscoop.

Als je kind een Maagd is:

Zelfs al op jonge leeftijd wil een Maagd graag plannen en organiseren. ‘Een Maagd voelt zich het meest ontspannen als hij weet wat hem te wachten staat. Als de dingen te chaotisch worden, kan hij zelfs een beetje angstig worden,’ zeggen de AstroTwins. Vraag je kind je te helpen met een typisch terug-naar-school klusje, het zal voor hem een rustgevend ritueel zijn. ‘Een Maagd is vaak op details gericht en moet zijn energie kwijt kunnen in hobby’s die techniek en vakmanschap stimuleren, zoals vechtsporten, dans of het bespelen van een instrument,’ is het advies van de AstroTwins.

Als je kind een Weegschaal is:

Sociaal gezien zijn Weegschalen goed uitgerust voor school. Maar het feit dat ze op tijd de deur uit moeten zijn, kan volgens de AstroTwins voor  problemen zorgen. ‘Beperk in de ochtend het aantal keuzes qua outfits, ontbijt, welke rugzak. Een Weegschaal wil elke beslissing zorgvuldig afwegen en kan daarbij de tijd volledig uit het oog verliezen,’ volgens de AstroTwins. ‘Kijk ook uit met met suikerrijke ontbijtgranen en sappen, want een Weegschaal kan een enorme zoetekauw worden.’

Als je kind een Schorpioen is:

Een Schorpioen kan soms obsessief of bezitterig zijn. Als je weet dat jouw Schorpioen een intens karakter heeft, overleg dan van te voren met de juf of meester, is het advies de AstroTwins. ‘Pas wel op dat je een Schorpioen niet teveel een speciale behandeling geeft,’ waarschuwen ze. ‘Het kan zijn dat je mini-dictator jou om zijn vinger kan winden, maar dat hij van de leraar wel autoriteit accepteert.’ Bovendien hebben Schorpioenen een hekel aan verrassingen, dus geef hem, waar mogelijk, een idee van wat hij kan verwachten tijdens school.

Advertentie

Lees ook: Zó gaat je kind het doen op school volgens zijn sterrenbeeld

Als je kind een Boogschutter is:

Boogschutters kunnen onrustig zijn en hebben behoefte aan een regelmatige verandering van omgeving. ‘Het is een enorme kunst om een jonge Boogschutter stil te laten zitten,’ zeggen de AstroTwins. ‘Let je Boogschutter niet goed op in de les? Kijk dan eerst of hij zich niet verveelt of juist vastloopt,’ raden de AstroTwins aan. ‘Een Boogschutter deelt graag zijn mening in de klas en een strenge leraar kan juist deze karaktereigenschap onderdrukken.’ Zorg er bovendien voor dat je Boogschutter na school lekker fysiek bezig kan zijn. Hij kan ook baat hebben bij een buitenschoolse mentale uitdaging.

Als je kind een Steenbok is:

Steenbokken zijn echte strebers en kunnen belachelijk streng zijn voor zichzelf. ‘Sommige Steenbokken groeien daarom uit tot model-scholieren of atleten die denken dat hun eigenwaarde afhangt van uitzonderlijke prestaties,’ zeggen de AstroTwins. ‘Anderen leggen de lat zo hoog dat ze juist minder goed gaan presteren of zelfs opgeven.’ In de aanloop naar het nieuwe schooljaar help je je kind het allemaal wat minder zwaar te maken, door vaak te herhalen dat je onvoorwaardelijk van hem houdt.

Als je kind een Waterman is:

Watermannen houden ervan om te geinen met hun vriendjes en grenzen te verleggen. Maar school is daar niet altijd de juiste plek voor. ‘Zorg dat hij zijn unieke geest niet verliest, maar pas op dat je Waterman niet gaat rebelleren,’ zeggen de AstroTwins. Zorg dat je je Waterman een manier biedt om zijn energie kwijt te kunnen. ‘Leer ze gezond respect voor autoriteit, maar geef ze ook de ruimte om iets te vragen als het oneerlijk lijkt. Je kleine, gekke wetenschapper heeft misschien een punt, dus luister.’

Als je kind een Vissen is:

De emoties van lieve, gevoelige Vissen kunnen een uitdaging vormen als het gaat om het aanpassen aan het schoolritme. ‘Vissen zijn vaak visueel en fantasierijk ingesteld, dus verras je kind met kleine grappige briefjes en tekeningen om hem te helpen,’ raden de AstroTwins aan. ‘Tegelijkertijd zijn Vissen sterker dan ze lijken, en ouders moeten oppassen dat ze hun kind niet in de slachtofferrol plaatsen.’ Moedig Vissen aan om voor zichzelf op te komen en niet alles persoonlijk te nemen, zeggen de AstroTwins.

Bron: Mom Beeld: Shutterstock

*De AstroTwins zijn de identieke tweelingzussen Tali and Ophira Edut. Ze zijn astroloog en lezen de sterren voor celebrities als Beyoncé, Sting en Stevie Wonder.