Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zegt het sterrenbeeld van je kind over zijn vriendschappen

Wat begint met samen spelen, groeit soms uit tot een vriendschap voor het leven. Maar er zijn ook kinderen met wisselende 'besties'. Volgens astrologen zegt het sterrenbeeld veel over hoe je kind is als maatje en met welk teken hij het beste kan opschieten.

Advertentie
 1. Kreeft en Boogschutter

  Voor Kreeften in het bijzonder zijn vriendschappen heel belangrijk. De Kreeft is extreem trouw, liefdevol en beschermend. Niet verrassend dat deze kinderen graag langdurige vriendschappen sluiten. De Boogschutter is een goede vriend voor ze. Beide sterrenbeelden houden van lange gesprekken en geheimen uitwisselen. De Boogschutter helpt de Kreeft bovendien om uit zijn schulp te kruipen en nieuwe dingen te proberen. Zo maakt hij misschien meer nieuwe vriendjes.

 2. Tweeling en Steenbok

  Aan vrienden geeft een Tweelingen-kind zijn onverdeelde aandacht. Tweelingen zijn niet alleen zorgzaam, maar weten ook precies hoe ze hun vrienden moeten opvrolijken of van de beste adviezen kunnen voorzien. Ze zullen hun beste vriend altijd steunen en zorgen bovendien voor een flinke dosis gezelligheid. De beste vrienden worden ze vaak met een Steenbok: die is er ook altijd voor zijn vrienden, is loyaal en houdt wel van een grapje uithalen.

 3. Steenbok en Boogschutter

  Geen trouwere vriend dan de Steenbok, daar kun je altijd op rekenen. Steenbokken zijn geduldig en vergevingsgezind en hebben een groot hart. Ze nemen vriendschappen heel serieus en daarbij geldt: eenmaal een vriend, altijd een vriend. Naast de Tweelingen is de Boogschutter een ideale vriend voor een Steenbok-kind. Een Boogschutter haalt hem uit zijn comfortzone en schudt de boel lekker op. Samen ontdekken ze zo de leuke dingen in het leven.

 4. Stier en Vissen

  Een Stier-kind zal nooit het vertrouwen van een vriend beschamen en staat altijd klaar voor zijn vrienden. Word je vrienden met een Stier, dan is dat voor jaren. Vissen zijn heel vriendelijk en zullen niet snel iemand pijn doen. Dat maakt dit sterrenbeeld de ideale bestie voor een trouwe Stier. Wat zullen die twee lief samen spelen!

  Advertentie
 5. Vissen en Kreeft

  Vissen- en Kreeft-kinderen gaan ook supergoed samen, want allebei zijn ze zorgzaam, lief en vol medeleven. Vissen zijn heel intuïtief als het gaat om vriendschappen en houden ervan om vriendjes cadeautjes te geven, liefst zelf gemaakt met veel creativiteit. Vissen kunnen nog wel eens teleurgesteld worden in vriendschappen, maar niet in die met een Kreeft of Stier.

Tip: déze sterrenbeelden vormen als ouders een fantastische match

 1. Maagd en Tweelingen

  Een Maagd-kind is een geweldige vriend, want op hem kun je rekenen. Hij zal zijn vrienden nooit belazeren of iets ten koste van een ander doen om er zelf beter van te worden. Maagden staan altijd klaar voor hun vrienden en doen alles wat ze kunnen om ze te helpen. Een Maagd-kind is vaak een goede match met een Tweelingen. Intellectueel zijn ze aan elkaar gewaagd, maar een Tweelingen kan een Maagd helpen wat meer te ontspannen en te genieten.

 2. Leeuw en Stier

  Een Leeuw-kind is een vrolijke, optimistische, energieke vriend. Dat zijn goede ingrediënten voor een vriendschap en ze maken de Leeuw dan ook populair. Net als de Stier is de Leeuw trouw aan zijn vrienden, maar als dat vertrouwen wordt beschaamd is het klaar met de vriendschap. Zowel Leeuwen als Stieren houden van mooie spullen en kunnen enorm genieten van cool, nieuw speelgoed.

 3. Weegschaal en Leeuw

  Vriendschappen met een Weegschaal kunnen onstuimig zijn. Is een Weegschaal teleurgesteld in een vriend, dan kan hij flink tekeergaan. Maar hij verzint ook al snel weer iets om de vriendschap te herstellen en dan is alles vergeven en vergeten. De beste vriendschappen sluit een Weegschaal vaak met een Leeuw. Samen hebben ze de grootste lol en kunnen ze lekker dubbel liggen.

 4. Schorpioen en Ram

  Schorpioenen zijn vaak intense types. Zolang alles volgens plan loopt is de Schorpioen de beste vriend die je je kunt wensen, maar dat kan snel omslaan. Als een Schorpioen-kind denkt dat een vriend liegt of hem heeft verraden, wordt hij woedend. De Ram is hier gelukkig tegen bestand en dat maakt hem een goede vriend voor je kind. Een Ram kan een Schorpioen kalmeren en helpt hem de boosheid los te laten door samen iets leuks te gaan doen.

 5. Ram en Weegschaal

  Ram-kinderen zijn heel competitief, ook wat vriendschap betreft. Ze kunnen zelf wel eens bot uit de hoek komen, maar houden er niet van als iemand dat terug doet. Dat maakt de Weegschaal ook een goede vriend voor een Ram. Weegschalen doen er namelijk alles aan om de lieve vrede te bewaren. Omdat Rammen nooit lang boos zijn, hebben ze het altijd snel weer gezellig, mocht het eens botsen. Bovendien houden Weegschalen van de bergen energie van de Ram.

 6. Waterman en Schorpioen

  Watermannen hebben graag veel vrienden om zich heen, zijn geïnteresseerd in anderen en creatief in het bedenken van gezellige spelletjes. Met het uiten van emoties kan een Waterman-kind vaak nog wel wat hulp gebruiken en dat verwacht hij ook van een vriend. Een Schorpioen is een goede match met de Waterman: ze steken allebei veel tijd en energie in de vriendschap en vatten hun rol als vriend heel serieus op.

 7. Boogschutter en Boogschutter

  Boogschutters maken makkelijk vrienden en noemen zich al snel iemands beste vriend. Ingewikkelde vriendschappen gaan ze uit de weg en met traditionele vriendschapsregels hoef je bij een Boogschutter niet aan te komen. Misschien dat ze daarom graag andere Boogschutters als vriend hebben. Ze snappen elkaar nu eenmaal als geen ander.

 

Bron: Your Tango Beeld: Shutterstock