Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zegt het sterrenbeeld van je kind over zijn kleutertijd

Kleuters kunnen verschillen als dag en nacht. Het ene kind kan niet wachten om 's avonds naar bed gebracht te worden, terwijl dit bij het andere kind niet zonder slag of stoot gaat slapen. Volgens astrologen staat het in de sterren geschreven wat je te wachten staat in de kleutertijd.

Advertentie

Waterman (21 januari – 19 februari)

Als jouw kind een Waterman is, dan zit hij vol verrassingen. Ook kletst hij waarschijnlijk de oren van je hoofd en geeft hij je af en toe ongevraagd commentaar. Daar zit jij niet altijd op te wachten, maar saai is het nooit! Rustig een boekje lezen vindt je Watermannetje ook heerlijk. Al is voorlezen favoriet. Tijdens zijn kleutertijd is de kans groot dat hij voorloopt hij op leeftijdsgenoten.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Sociaal en creatief: dat zijn Vissen als geen ander in hun kleutertijd. Door hun grote verbeeldingskracht kunnen ze zich helemaal verliezen in hun speelgoed. Door zijn rijke fantasie houdt je Visje ook erg van verhaaltjes verzinnen, hierdoor kan je hem nog wel eens op een leugentje betrappen. iPads, de televisie en andere schermen kan je beter weghouden bij je Vissen-kind, want dat staat zijn creativiteit in de weg.

Ram (21 maart – 19 april)

Een Ram-kleuter heeft behoefte aan actie! Dat kan nogal een uitdaging zijn voor jou als ouder. Het kan hem niet snel genoeg gaan. In de speeltuin vliegt hij van hot naar her en het komt regelmatig voor dat hij zich bezeert. Op school gaat het hem vaak te traag en kan hij snel verveeld raken.

Stier (20 april – 20 mei)

EenStiertje is lief en knuffelig en heeft veel bescherming en bevestiging nodig. Een Stier is in de kleutertijd dan ook een echte huismus. Hij is het liefst thuis, bij jou. En als hij met een vriendje afspreekt, doet hij dat het liefst bij jullie en niet bij de ander. Gezellig toch?!

Advertentie

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

‘Waarom doe je mascara op?’ ‘Waarom eten we broccoli?’ ‘Waarom hebben honden geen vingers?’ Tweelingen zijn eindeloos nieuwsgierig en al helemaal in de kleuterjaren. Je hebt er misschien niet altijd zin in, maar beantwoord zijn vragen zo veel mogelijk. Zo geef je hem rust in zijn hoofd.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Zorgt je kleuter graag voor zijn hele poppenfamilie of koestert hij zijn autootjes? Helpt hij jou in het huishouden en duwt hij buggy’s liever dan dat hij er zelf in zit? Dan is hij een typische Kreeft! Kreeften zijn ontzettend zorgzaam en lief. De keerzijde is dat hij zich waarschijnlijk niet makkelijk van jou kan scheiden. Wanneer hij voor het eerst naar de kleuterschool gaat, wordt het waarschijnlijk dan ook een moeilijk afscheid.

Leeuw (23 juli – 21 augustus)

Heeft je kind regelmatig last van driftbuien? Typisch een Leeuw! Leeuwen kunnen heel charmant zijn, maar ze zijn ook vurig. Daarnaast zijn ze erg vatbaar voor een ochtendhumeur. Belonen bij goed gedrag werkt heel goed bij een Leeuw-kleuter.

Maagd (22 augustus – 22 september)

Wat een geluk! Je kind houdt van opruimen! Hij wil alles graag netjes en georganiseerd hebben. Hij eet het liefste altijd op hetzelfde tijdstip en weet graag waar hij aan toe is. De 3 R’en zijn dan ook onmisbaar bij de opvoeding van een Maagd-kind. Gaat het een keer niet zoals hij verwacht? Dan slaat de paniek toe.

Advertentie

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Veel kinderen kijken de kat uit de boom bij vreemden. De Weegschaal absoluut niet. Jouw kleuter heeft dan waarschijnlijk ook binnen no-time een schare vriendjes en begint met iedereen een gesprek. Aan jou de taak om hem te leren niet iedereen te vertrouwen, zonder hem angst aan te praten. Op school komen deze sociale skills goed van pas en is hij hartstikke populair.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Schorpioenen zijn vaak nogal introvert. Geef ze een speeltje en ze vermaken zich uren in hun eentje. Ook zijn ze slim en kunstzinnig. Heb je er al eens aan gedacht je kleuter op muziekles te doen? Daar kan hij wel eens in uitblinken. Een minder goede eigenschap van de Schorpioen is zijn bezitterigheid. Grote kans dat jouw kleuter zijn speelgoed liever niet deelt.

Boogschutter (23 november – 22 december)

De Boogschutter houdt van kattenkwaad! Stiekem snoepjes pikken, de schaar in zijn eigen haar zetten of aan de slag met jouw make-up: grote kans dat het gaat gebeuren. Boogschutter-kleuters hechten ook veel waarde aan vrijheid en doen het liefst wat ze zelf willen. Je kleuter leren dat nee ook echt nee betekent, kan daarom best een uitdaging zijn.

Steenbok (23 december – 20 januari)

De Steenbok is echt een buitenkind. Ze spelen graag heel de dag buiten en zijn lekker ondernemend. Daarnaast maakt de Steenbok jou graag trots. ‘Kijk wat ik deed, mama!’ Ze worden graag aangemoedigd en houden van complimentjes.

Check hier de horoscoop van je kind:

Bron: Purewow.com