Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dit zegt jouw Chinese sterrenbeeld over jou als moeder

In de Chinese astrologie bepaalt niet je geboortedag, maar je geboortejaar je sterrenbeeld. Benieuwd wat jouw Chinese sterrenbeeld is en wat dit zegt over jou als moeder? Astroloog en feng shui meester Laurent Langlais legt het je uit.

Advertentie

Geit (geboren in 1979 of 1991)

Deze moeder straalt liefde uit en staat áltijd voor haar kinderen klaar. Langlais: ‘De Geit, ook wel bekend als Schaap of Ram, heeft het woord moederliefde uitgevonden. Ze is zorgzaam en beschermend naar haar kinderen toe, en zorgt ervoor dat er altijd een positieve sfeer thuis hangt. Hoewel ze serieus kan zijn, houdt ze ook wel van een gekkigheidje op zijn tijd. Ze zal haar kinderen altijd ondersteuning bieden, maar weet ook wanneer ze ‘nee’ moet zeggen.’

Hond (geboren in 1970 – 1982 – 1994)

Een moeder met het teken Hond staat bekend om haar loyaliteit. Ze zet haar kinderen altijd op de eerste plaats, en zal ze nooit in de steek laten. En ze is vaak gek op koken. De opvoedstijl van deze moeder is misschien een beetje ouderwets en traditioneel, maar hierdoor kan ze haar kinderen wel stabiliteit bieden, iets wat absoluut niet onderschat mag worden.

Tijger (geboren in 1974 – 1986 – 1998)

De Tijger-moeder zit boordevol energie en is enorm actief. Haar carrière en het moederschap weet ze prima met elkaar te combineren. Ze haalt veel bevrediging uit het feit dat ze zowel thuis als op werk succesvol is. Voor haar kinderen wil ze precies hetzelfde: ze is apetrots op de prestaties van haar kroost en pusht ze om nóg beter te worden. Soms gaat ze hier net iets te ver in en kan ze boos en ongeduldig reageren.

Os (geboren in 1973 – 1985 – 1997)

Van alle sterrenbeelden is de Os waarschijnlijk de meest geduldige moeder. Ze is het type moeder dat niet naar bed gaat voor haar kind veilig thuis is en met liefde zijn eten opnieuw opwarmt. Als haar kind ziek is, zal ze er dag en nacht zijn om voor hem te zorgen. Net zo lang tot hij zich weer beter voelt. Op anderen komt een Os-moeder soms een beetje koud over, maar één ding is zeker: ze is er altijd voor haar kinderen.

Advertentie

Slang (geboren in 1977 of 1989)

Een moeder met het teken Slang is vaak een intelligente vrouw, die veel waarde hecht aan een goede opleiding en goede manieren. Ze is altijd op de hoogte van de schoolresultaten van haar kinderen en houdt hun gezondheid goed in de gaten. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de planning van haar kinderen goed verloopt, en dat er binnen het gezin ook nog tijd overblijft voor elkaar. Ze biedt haar kinderen warmte en liefde wanneer ze dit nodig hebben, maar kan soms een beetje te veel een controlefreak zijn. Ze moet leren om dingen af en toe los te laten.

Aap (geboren in 1980 of 1992)

Deze moeder weet wanneer ze serieus moet zijn en wanneer het tijd is voor een grapje. Ze heeft duidelijke ideeën over het onderwijs dat haar kinderen volgen. Maar, ze vindt het ook belangrijk dat haar kinderen optimaal kunnen genieten van hun jeugd en een leuke tijd hebben. Niet alles draait dus om school, hun sociale leven vindt ze net zo belangrijk. Het is dan ook niet voor niks dat deze moeder vaak bekend staat als een ‘cool’, want ze is altijd in voor leuke dingen.’

Konijn (geboren in 1975 of 1987)

Een moeder met het Chinese teken Konijn heeft een grote fantasie. Ze vindt het geweldig om verhaaltjes voor te lezen en geniet hier stiekem net zoveel van als haar kinderen. Ze vindt het belangrijk dat haar kinderen dromen hebben. Een Konijn-moeder gaat ook graag naar buiten de natuur in met het gezin. Klein minpuntje: soms laat ze haar kinderen iets te veel hun gang gaan, waardoor ze kattenkwaad kunnen gaan uithalen.

Draak (geboren in 1976 of 1988)

Een moeder geboren in 1976 of 1988 heeft meestal een vurig temperament en is enorm beschermend naar haar kinderen toe. Ze is niet zo dol op het doen van het huishouden en houdt niet van routine, waardoor ze het moederschap af en toe best even zat kan zijn. Een partner die haar helpt, is dus extra belangrijk voor deze moeder.

Paard (geboren in 1978 of 1990)

Deze moeder barst van de energie en is gek op sporten. Ze vindt het belangrijk dat haar kinderen competitief zijn ingesteld. Ze weet haar kinderen altijd te motiveren en is altijd in voor een avontuur. Ze is soms alleen iets te vurig en spontaan. Voor kinderen is routine belangrijk en dat betekent dat je dingen vooruit moet plannen, terwijl zij eigenlijk de voorkeur geeft aan improviseren.

Varken (geboren in 1971 – 1983 – 1995)

Een moeder met het teken Varken vindt het belangrijk om het verbeeldingsvermogen van haar kinderen te stimuleren. Ze is graag met ze in gesprek en vindt het geweldig om ze later te helpen met hun huiswerk. Soms kan ze zich echter iets teveel zorgen maken. Wat als? is een gedachte die regelmatig door haar hoofd gaat, waardoor ze af en toe niet wat overbeschermend is naar haar kinderen toe.’

Rat (geboren in 1972 – 1984 – 1996)

De Rat-moeder overspoelt haar kinderen met affectie, en staat altijd voor ze klaar. Ze is ontzettend knuffelig ingesteld, iets wat de meeste kinderen leuk vinden. Helaas kan zijn dat ze soms last van angstige en depressieve gedachtes heeft en gaat ze vaak van het ergste uit. Omdat ze ook nog eens heel close is met haar kinderen, bestaat het gevaar dat ze haar kinderen te weinig ruimte geeft. Het is belangrijk voor deze moeder om te accepteren dat haar kinderen op een dag het huis uitgaan, en dat ze de wereld zelf moeten ontdekken.’

Haan (geboren in 1969 – 1981 – 1993)

Een Haan-moeder heeft veel respect voor regels. Ze zorgt ervoor dat ze altijd bij alle oudergesprekken op school aanwezig is, en dat haar kinderen hun huiswerk op tijd maken. Tegelijkertijd kan ze soms iets te egoïstisch zijn, waardoor ze haar eigen behoeftes boven die van haar familie plaatst.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock