Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zegt jullie kerstboom over jou als moeder

Staat de kerstboom al? Zo ja, hoe ziet hij eruit: klassiek, kleurrijk of helemaal on trend? Wat je stijl ook is, het zegt volgens lifestyle-goeroe Martha Steward alles over jou als persoon. En dus ook over jou als moeder. Klopt het volgens jou?

Advertentie

De ‘net-even-anders’-boom

Is een traditionele boom je te saai en ben je wars van trends? Versier je de boom helemaal op jouw eigen manier, met knalroze of limoengroene ballen of waar je dit keer ook zin in hebt? Dan ben je waarschijnlijk de hipste en opvallendste moeder van het schoolplein. Niet alleen met kerst, maar het hele jaar. Jouw kleding, de outfits van je kinderen: je volgt geen trends, maar zet ze. En dat niet iedereen het mooi of leuk vindt wat jij doet, dat maakt je niets uit. Ze kunnen veel van je zeggen, maar een muurbloempje ben je in elk geval niet!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alice Christmas & Home Decor (@alicexmas) op

De traditionele boom

Lopen de rillingen over je rug als je denkt aan een kunstboom? En heb je dozen vol prachtige kerstballen en ornamenten die elk jaar weer met liefde in de boom worden gehangen? Grote kans dat je een echt familiemens bent die veel waarde hecht aan tradities en authenticiteit. Een oermoeder bovendien, die met plezier veel tijd doorbrengt met haar kinderen en geniet van de zorg- en regeltaken die bij het gezinsleven horen. Nou ja, meestal dan.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Enchanting Designs (@enchantingdesignsmi) op

De ‘klein-maar-fijn’-kerstboom

Heb je gekozen voor een kleine kerstboom? Dan ben je waarschijnlijk een praktisch type. Je gaat efficiënt met je tijd om en weet alles zo te plannen dat je genoeg tijd hebt voor de écht belangrijke zaken in het leven: je kinderen, je partner, je werk, je vrienden en jezelf. Onnodige poespas is niet aan jou besteed: zonde van je tijd. Het gaat jou om de gezelligheid die bij de kerstdagen horen, niet om de grootte van de boom.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Lara (@missirenelara) op

De glitter & glamour-kerstboom

Een simpele kerstboom met wat ballen en lichtjes? Boring! Jouw (kunst) kerstboom zit van boven tot onder vol met glinsterende ballen, ornamenten met glitter, eindeloos veel lichtjes en ga zo maar door. Daar kunnen Geer & Goor nog een puntje aan zuigen. Als moeder ben je net zo hysterisch als je kerstboom. Je houdt ervan om gek te doen met je kinderen: dansen in de kamer, verkleedpartijtjes en spontane pyjamaparty’s zijn voor jou en je kinderen geen uitzondering. Het leven is een feestje en als moeder breng je je kroost dat met liefde bij.

Tip: Heb jij de kerstversiering al hangen? Hier shop je de gaafste kerstversiering!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gözde (@gozdee81) op

De duurzame kerstboom

Heb je gekozen voor een boom mét kluit die je straks weer terug kunt planten in de natuur? Vind je het onzin om elk jaar nieuwe kerstversiering te kopen en gaat de kerstdecoratie dus al jaren mee en let je op het energieverbruik van de kerstverlichting. Je hebt oog voor de natuur en het milieu en wilt graag meehelpen aan een goede toekomst voor toekomstige generaties. Good for you! Je kinderen zullen je later dankbaar zijn en je geeft bovendien een goed voorbeeld.

De kerstboom die geen boom is

Heb je niets met grote kerstbomen vol lichtjes en ballen? Ga je liever voor iets wat de vorm heeft van een boom, maar is gemaakt van bijvoorbeeld PVC-buizen en wat het liefst weinig ruimte inneemt? Dit weerspiegelt jouw praktisch karakter, ook als moeder. Keuzes als opvang, school en hoeveel uur je werkt als moeder zijn bij jou goed over nagedacht. En de familiekalender is bij jullie altijd up-to-date en je planning haalbaar. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar het is wel heerlijk overzichtelijk en stress-proof.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Architecht_alaviyan (@hediye.alaviyan.artwork) op

De kerstboom waar jij je niet mee hebt bemoeid

Hebben jullie een van bovenstaande kerstbomen in huis staan, maar heb jij daar geen enkel aandeel in gehad? Dan kan dit twee dingen over jou zeggen. Of je bent super relaxed en hebt je partner en/of de kinderen lekker hun gang laten gaan. Kan jou het schelen hoe het ding eruitziet, als ze maar lol hebben. Of optie twee: je hebt het gewoon te druk met andere zaken. In dat laatste geval: nog even doorbijten. Het is bijna Kerstmis!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heather (@hedgegreggboot) op

Lees ook:
Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder
Dit zegt de plaats in het gezin over het karakter van je kind
Dit zegt de geboortebloem van je kind over zijn karakter

Bron: Martha Stewart – beeld header: Shutterstock