Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zijn de 5 meest gelezen artikelen over 'slapen' in 2019

Wij schrijven over heel veel informatieve onderwerpen waar (aanstaande) ouders mee te maken krijgen. Maar het thema 'slapen' of het gebrek daaraan is veruit het populairste. Dit is de top 5 best gelezen slaapartikelen van het afgelopen jaar.

1. Slaapschema baby: hoeveel slaapt een baby gemiddeld?

Veel slapen is goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Helaas slaapt niet elke baby even veel en lang. Maar hoeveel slaap heeft je baby eigenlijk nodig? En wanneer slaapt een baby – eindelijk! – door? Alle antwoorden vind je hier. 

Advertentie

2. Slaapritme baby: wat kun je het eerste jaar verwachten?

Lees hier alles over bioritme, slaaprituelen en het ontwikkelen van een dag-en-nachtslaapritme bij een baby.

3. Slaaptips voor de overgang naar de zomertijd en wintertijd

Het verzetten van de klok kan het ritme van je kind aardig in de war schoppen. Hoe zorg je dat hij niet voor dag en dauw wil opstaan of ’s avonds juist niet in bed te krijgen is? Kinderslaapcoach Susanne Willekes geeft tips.

4. Mag een baby op zijn buik slapen?

Sommige ouders zijn ervan overtuigd dat hun kind een buikslaper is. Toch zeggen experts dat je een baby hoe dan ook op z’n rug moet laten slapen. In elk geval tot hij sterk genoeg is om zelf om te draaien. De buikligging is namelijk gevaarlijk voor jonge baby’s. Lees hier waarom. 

5. De 10 meest voorkomende slaapproblemen bij baby’s (met oplossing)

De ene baby slaapt minder goed dan de ander. Sommige kinderen zijn echte nachtbrakers, andere kinderen slapen overdag weer slecht. De oorzaak? Dat kan van alles zijn. Alle mogelijke slaapproblemen bij baby’s op een rij.

Meer lezen: Doorslapen is het eerste jaar helemaal niet zo gebruikelijk als gedacht