Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dít zijn de beste autostoeltjes volgens de Consumentenbond

Welk autostoeltje is het veiligst voor je kind én ook nog handig in gebruik? De Consumentenbond deed hier in vorig jaar onderzoek naar en kwam met de volgende resultaten.

Advertentie

De Consumentenbond test de autostoeltjes altijd op drie punten, namelijk veiligheid, gebruiksgemak en ongewenste stoffen.

Veiligheid

Mocht je ooit met je auto een aanrijding krijgen, dan wil je dat je kind zo goed mogelijk beschermd is. De autostoeltjes ondergaan daarom tijdens de test frontale botsingen en botsingen van opzij, die zwaarder zijn dan de wet vereist. Niet alle stoeltjes verdragen dit even goed.

Meer lezen: Zo vervoer je je baby veilig in de auto

Gebruiksgemak

Je wilt ook dat je kind zo comfortabel mogelijk zit én dat het stoeltje gemakkelijk in de auto te plaatsen is. Daarnaast is het belangrijk dat je het stoeltje kunt afstellen op de lengte van je kind en dat de bekleding gereinigd kan worden. Wat verder meeweegt, is hoe gevoelig het stoeltje is voor ‘onjuist gebruik’, omdat de bescherming die het stoeltje biedt hier sterk afhankelijk van is. Dit zijn dan ook allemaal punten die de Consumentenbond meeneemt in de test.

Advertentie

Ongewenste stoffen

Iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar wat ook van groot belang is: dat er geen schadelijke chemicaliën in het autostoeltje zijn verwerkt. De Consumentenbond vindt dat stoeltjes aan dezelfde eisen moeten voldoen als speelgoed en test ze dan ook op dezelfde manier.

De 3 beste autostoeltjes

Nu is natuurlijk de grote vraag welke autostoeltjes het beste uit de test zijn gekomen. De volgende stoeltjes kregen het hoogste cijfer, namelijk een 7,9.

1. Maxi-Cosi Rock

Kijk op de site van de Consumentenbond voor een uitgebreide review.

2. FamilyFix One i-Size base

Kijk op de site van de Consumentenbond voor een uitgebreide review.

3. Kiddy Evoluna i-Size 2

Kijk op de site van de Consumentenbond voor een uitgebreide review.

Slechte score

Helaas waren er ook nog wat stoeltjes die niet goed uit de test zijn gekomen. De Ultimax i-Size van Concord en de Giordani  Evolution Isofix hebben de botsproef niet goed doorstaan. De productie van het stoeltje van Concord is inmiddels stopgezet en het stoeltje van Giordani wordt niet in Nederland verkocht. De Consumentenbond raadt het gebruik van deze stoeltjes af.

Meer weten? Driekwart van de kinderen zit verkeerd in autostoeltje (zo moet het!)

Bron: Radar/Consumentenbond – Beeld: Shutterstock