Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Deze vragen worden door ouders wereldwijd het vaakst gegoogled

Over de hele wereld kruipen ouders met regelmaat achter de computer voor advies, tips of om te chatten over het ouderschap. Benieuwd welke van alle miljarden vragen het vaakst online door ouders worden gesteld? Dit is de top 5!

Advertentie
 1. Hoeveel moet ik de oppas betalen?
  Heb je eindelijk een betrouwbare, lieve oppas gevonden, dient het volgende dilemma zich aan… Want wat is het gebruikelijke uurtarief? Hoe bepaal je dat, en verschilt het wanneer het een baby’tje betreft of drie kinderen? Op fora en websites vind je allerlei adviezen en verhalen, maar ook vragen als: kan ik vragen op zij ook het eten willen bereiden? Meer weten? Zo vind je een betrouwbare oppas bij jouw in de buurt en richtlijnen voor oppastarieven. 
 2. Hoe zorg ik dat mijn baby eindelijk doorslaapt?
  Een moeder op Facebook plaatste vorig jaar een bericht met daarin de tekst: Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby doorslaapt ’s nachts? Nou, dat heeft ze geweten. Haar post kreeg meer dan een miljoen views in vier maanden tijd en moeders van over de hele wereld brachten haar in contact met groepen op Facebook zoals ’Respectful Sleep Training / Learning’ en ’Slaaptraining voor baby’s’ maar ook onderwerpen als ’Ik heb het gevoel dat mijn baby mij haat, help!’ Hallo lotgenoten! Lees hier alles over doorslapen. 
 3. Hoe knoop ik in vredesnaam zo’n draagdoek?
  Op Instagram zie je de mooiste foto’s van moeders met hun baby in een hippe draagdoek, terwijl het thuis maar niet lukt. Dus wat doen je dan? Je stopt met stuntelen en zoekt het online op. Op het internet vind je duizenden how-to-filmpjes en tutorials van moeders die je voorgingen. Handig! Hier een handleiding: zo knoop je een draagdoek.
 4. Waarom wil mijn kind alleen maar brood eten?
  Ooit pastasaus van spaghettislierten afgespoeld, omdat je kind het anders niet eet? Dan begrijp je vast waarom meer dan 70.000 mensen zich hebben aangesloten bij de Facebook-groep ‘Feeding The Littles’. Kom maar op met creatieve recepten en slimme trucjes, want elke avond macaroni komt inmiddels niet alleen jou maar ook zijn neus uit. 3 tips: zo geef je je kind een positieve kijk op eten
 5. Is het normaal dat mijn kind….? 
  Typ in Google ’is het normaal dat mijn kind…’ en je krijgt zo’n 1.470.000 resultaten. Onderwerpen als ‘is het normaal dat mijn kind achterwaarts kruipt?’ tot ‘is het normaal dat mijn kind hondenvoer eet?’ en ‘is het normaal dat mijn kind liegt over alles?’ Het antwoord op alle drie: ja. In dit soort gevallen kan het fijn zijn de vraag op een forum te stellen, want dan zul je al snel merken dat je niet de enige bent die ergens mee zit.

Je vraagt je soms bijna af hoe onze moeders het al die tijd hebben overleefd zónder internet. Jawel hoor, met deze fijne boeken over opvoeden hoef je het niet alleen te doen.

Ook vaak gegoogled:

Ouders van Nu-Forum

Ook op zoek naar advies, het delen van ervaringen, ervaringen lezen van andere ouders of ben je benieuwd welke tips nuttig waren in andere gezinnen? Neem een kijkje op het forum van Ouders van Nu, waar geen enkele vraag onbeantwoord is gelaten.

Bron: Purewow – Beeld: Shutterstock