Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zijn de populairste babynamen van 2017

Welke namen werden het afgelopen jaar het meest aan jongens gegeven? En welke namen waren bij meisjes favoriet? De Sociale Verzekeringsbank heeft de eindstand van 2017 bekendgemaakt én geeft een overzicht per provincie.

Top 20 meisjes

In 2017 werden er 82.568 meisjes geboren. De winnende naam onder de meisjes is Emma. Deze naam werd afgelopen jaar 755 keer gegeven. Op de tweede plek staat Tess, gevolgd door Sophie en Julia. Op plek 5 staat de populairste naam van 2016: Anna. De namen Emma en Sophie zijn al drie jaar op rij in de top 3 te vinden.

Advertentie

top20 meisjes
Bron: SVB/LocalFocus

Top 20 jongens

In 2017 werden er 86.718 jongens geboren. Noah is de populairste jongensnaam van het afgelopen jaar. Maar liefst 635 kinderen kregen deze naam. Al sinds 2015 staat de naam Noah in de top 5. Op de tweede plaats staat de naam Sem, gevolgd door Lucas en Finn. Op de vijfde plek staat Daan, de populairste jongensnaam van 2016.

top20jongens
Bron: SVB/LocalFocus

Populairste namen per provincie

Op de onderstaande kaart zijn de populairste jongens- en meisjesnamen per provincie te zien. De verschillen zijn opvallend. Zo kiezen ze in Friesland vooral voor de namen Jesse en Lieke. In Zeeland worden de namen Jan en Johanna het meest gekozen.

kaart
Bron: SVB/LocalFocus

Spelling

Een woordvoerder van de SVB vertelt dat de top 10 er heel anders uit zou zien als ze geen rekening zouden houden met de unieke spelling van de namen. De naam Luuk kan ook geschreven worden als Luc of Luke. Al die varianten telt de SVB niet bij elkaar op. Als ze dit wel zouden doen, zou deze naam – 756 keer gegeven – de winnende jongensnaam zijn.

Auteur: Tara Stokdijk – Bron: AD.nl