Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit zijn de speelgoedtrends voor de feestdagen van 2019

Elk jaar weer de vraag: wat moet je je kinderen cadeau geven tijdens Sinterklaas of Kerstmis? Ook in speelgoedland zijn er trends te zien. Wat kopen ouders dit jaar massaal voor hun kinderen?

Online warenhuis bol.com heeft op basis van data en marktontwikkeling een top 10 opgesteld. Herken jij deze trends in de verlanglijstjes van jouw kinderen? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn dé speelgoedtrends tijdens de feestdagen van 2019.

Advertentie

De 10 speelgoedtrends van 2019

 1. Gamen zonder scherm

  Wat dit jaar vooral opvalt is dat ondanks de groeiende populariteit van online gaming, juist de ‘ouderwetse’ spellen – van bord- tot kaartspellen – sterk in populariteit groeien. En niet alleen onder kinderen! Naast de klassieke spellen, komen er steeds meer strategische bordspellen op de markt en deze zijn erg populair onder volwassenen. Ook ouderwets puzzelen is weer geliefd. Niet alleen ouderen, maar ook kinderen gaan graag samen om de tafel om duizend puzzelstukjes in elkaar te leggen.

  Check hier de top 10 bordspellen voor peuters, kleuters en oudere kinderen.

 2. Max Mania

  Naast een hang naar nostalgie en gezelligheid, hebben we ook oog voor onze nieuwe Hollandse helden, zoals Max Verstappen. Er is sprake van een ware ‘Max Mania’ in speelgoedland. Van racebanen en ‘hot wheels’ tot op afstand bestuurbare raceauto’s: kinderen kruipen graag in de huid van hun held en bouwen hun eigen ‘Zandvoort’.

  Lees ook: Geschikt speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar

 3. Comeback van klassiek speelgoed

  Klassiek speelgoed is terug van weggeweest. Merken als Playmobil, Mattel en LEGO doen het ontzettend goed.

 4. Niet weten wat je krijgt

  Ook minder voorspelbare cadeaus – de zogenaamde verrassingscadeaus – scoren dit jaar hoog. Vooral bij schoencadeautjes vinden kinderen het leuk om niet precies te weten wat ze krijgen. Koop dus juist iets wat niet op het verlanglijstje staat.

 5. Interactief intelligent speelgoed

  Daarnaast is interactief en slim speelgoed, dat aan de smartphone gekoppeld wordt, in opkomst. Bijvoorbeeld LEGO Hidden Side, waar kinderen met behulp van augmented reality een bouwset tot leven laten komen. En met Snapstar, dat kans maakt om één van dé rages van het jaar te worden, kunnen kinderen foto’s maken van poppen voor een green screen, waarna de foto via een app bewerkt kan worden.

  Lees ook: Hoe veilig zijn ‘connected toys’?

 6. Films als inspiratiebron

  Ook films zijn een goede inspiratiebron voor verlanglijstjes. Het langverwachte tweede deel van Frozen zorgt nu al voor een groeiende populariteit van de ijsblauwe producten rondom Elsa, Anna en hun vrienden. En de populariteit van de film Detective Pickachu is goed terug te zien in de verkoop van Pokémon-speelgoed.

  Lees ook: Geschikt speelgoed voor kinderen vanaf 4 jaar

 7. Het jaar van de poppen

  We zagen het al bij de comeback van klassiek speelgoed: de poppen zijn terug! Denk hierbij aan Barbie, Baby Born en Sylvanian Families. Dit klassieke speelgoed blijft altijd goed voor uren speelplezier.

 8. Verzamelwoede in de schoen

  Je schoen zetten blijft altijd populair. Handig voor kleine cadeautjes, zoals de minifiguurtjes van L.O.L. Surprise en LEGO. Onder het motto: verzamel ze allemaal…

  Lees ook: Het leukste houten speelgoed voor je kind

 9. Offline battelen

  Dé hit op het gebied van gaming in 2018 was Fortnite. Dit populaire spel is nu ook in real life te spelen met verschillende Fortnite-speelgoeditems. Vooral NERF Fortnite komt waarschijnlijk bij veel kinderen bovenaan de verlanglijstjes te staan deze feestdagen.

 10. Van primair naar pastel

  Ook op het gebied van kleurgebruik zien we nieuwe trends. Veel speelgoed voor kleintjes hebben felle, primaire kleuren. Het populaire Little Dutch Speelgoed in rustige pasteltinten heeft hier verandering in gebracht.

Tip: als je je kind speelgoed geeft, is het handig om te weten welk speeltype jouw kind is. Ontdek hier welke van de vier soorten speeltypes dat is.

Bron: bol.com – beeld: Shutterstock