Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
opvoedtips sterrenbeeld
door

Dit zijn volgens astrologen belangrijke opvoedtips per sterrenbeeld

Natuurlijk is er geen wetenschappelijk bewijs dat sterrenbeelden de persoonlijkheid van je kind bepalen. Maar voor fans van astrologie: dit is wat je kind nodig heeft op basis van zijn astrologische eigenschappen.

Advertentie

Ram: ‘Laat hem zijn eigen problemen oplossen’

In de astrologie staat de Ram (21 maart-19 april) bekend als moedig, vastberaden en zelfverzekerd. Om je kind de ruimte te geven om nieuwe ideeën te creëren en om te leren gaan met zijn competitieve karakter is het belangrijk dat je hem zijn eigen problemen laat oplossen. Ook is het goed om als ouder rekening te houden met zijn competitieve instelling. Oftewel: prijs de inspanning, niet het resultaat.

Stier: ‘Geef genoeg tijd en ruimte

Een Stier (20 april- 20 mei) is vaak wat langzaam in beweging te krijgen en houdt er niet van om gepusht te worden. Dit komt niet voort uit luiheid, maar omdat hij graag stabiel, berekenend en geduldig is. Ook is bezitterig een astrologische eigenschap van de Stier. Leer hem als ouder thuis om te delen, als hij het in zijn vertrouwde omgeving onder de knie heeft volgt het ook in de rest van zijn dagelijkse leven.

Tweelingen: ‘Zingen, praten en schrijven’

Een Tweeling (21 mei-20 juni) moet bewegen, praten, zingen of schrijven om zijn gevoelens en grenzeloze energie te uiten. Ook worstelen veel Tweelingen met besluiteloosheid. Om hem te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen in zijn besluitvorming, kun je thuis oefenen met kleine keuzes. Maar dwing hem niet, dat leidt tot frustratie. Creativiteit stimuleren bij je kind

Kreeft wil graag een hechte band met zijn ouders

Dit geeft een Kreeft (21 juni-22 juli) een gevoel van veiligheid en verbondenheid. Als ouder van een Kreeft is het goed om rekening te houden met zijn potentiële onzekerheid. Wees zijn grootste fan, dat geeft zelfvertrouwen.

Advertentie

Leeuw: ‘Geef je kind complimenten’

Een Leeuw (23 juli-22 augustus) staat graag in de belangstelling en is gevoelig voor positieve stimulans en aansporingen. Een andere astrologische eigenschap van een Leeuw is dat hij egocentrisch kan zijn. Wees daarom als ouder consequent als je kind om je aandacht vraagt terwijl je in gesprek bent of aan de telefoon. Spreek af dat hij rustig moet wachten tot je klaar bent en alleen in noodgevallen mag storen.

Maagd: Laat hem helpen met klusjes in huis

Volgens de astrologie zijn Maagden (23 augustus-22 september) over het algemeen loyaal, analytisch, vriendelijk en hardwerkend. Een Maagd-kind wil zich dan ook graag nuttig en productief voelen. Geef hem daarom kleine klusjes die hij zelfstandig kan uitvoeren. Ook zijn Maagden vaak een beetje verlegen. Je kan hem hierbij helpen door hem uit zijn comfortzone te laten stappen en te oefenen met het geven van een handje, oogcontact maken en zichzelf laten voorstellen. 18 leuke klusjes voor kinderen in en om het huis.

Een Weegschaal is een teamspeler en wordt graag gehoord

Een Weegschaal (23 september-22 oktober) is een teamspealer. In het gezin wil hij dan ook graag wat te zeggen hebben. Het is wel belangrijk voor een Weegschaal om neutraal te kunnen blijven en om geen beslissing te hoeven nemen die mogelijk iemand anders kan kwetsen. Ook hebben Weegschalen de neiging om zelfmedelijden te hebben. Ga daar als ouder vooral niet in mee.

Een Schorpioen is graag alleen

Een Schorpioen (23 oktober – 21 november) heeft de tijd nodig om de diepere betekenis van dingen te onderzoeken, en is daarom graag alleen in zijn kamer of buiten. Wel moet een Schorpioen aangemoedigd worden om zijn gevoelens te delen. Wordt er niet regelmatig aan hem gevraagd hoe hij zich voelt, dan leert een Schorpioen-kind niet hoe hij zichzelf emotioneel moet uitdrukken, en houdt hij alles binnen. Vanwege deze eigenschappen zullen ouders van een Schorpioen soms vinden dat hun kind erg geheimzinnig doet en misschien zelfs liegt. Kijk of je dit bespreekbaar kunt maken. Hoe ga je om met liegen?

Laat een Boogschutter op avontuur gaan

Een Boogschutter (22 november- 21 december) moet zijn oneindige nieuwsgierige en avontuurlijke aard onderzoeken en uiten. Het beste kan hij dit door hem weinig grenzen te geven en hem zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken. Een andere astrologische eigenschap van een Boogschutter is ongeduldig. Speel als ouder spelletjes met je kind om hem te leren geduldig te zijn. Wie het langst wacht om iets te doen wint een prijs.

Geef een Steenbok al vroeg verantwoordelijkheid

Steenbokken (22 december -19 januari) willen vaak op zeer jonge leeftijd al volwassen zijn. Het zijn de kinderen die forten bouwen of een limonadekraam opzetten om winst te maken. Moedig ze hierin aan en geef ze die verantwoordelijkheid. Ook kunnen Steenbokken soms neerbuigend naar anderen doen, meestal is dit uit onzekerheid. Kijk als ouder waar die onzekerheid vandaan komt.

Laat een Waterman anders zijn

Volgens de astrologie is een Waterman (20 januari-18 februari) progressief, origineel, onafhankelijk en humanitair. Hij verlangt ernaar om anders en uniek te zijn. Het is belangrijk om Waterman veel voor te lezen en hem op zeer jonge leeftijd al technologische apparaten te laten gebruiken. Hiermee ontwikkel je zijn sterke gevoel voor logica en progressief denken.

Biedt Vissen rust en routine

Het is belangrijk om grenzen te stellen voor Vissen (19 februari-20 maart), dat biedt hem houvast. Ouders kunnen bezorgd zijn over het feit dat Vissen goedgelovig zijn en zich makkelijk door andere kinderen laten manipuleren. Probeer je kind niet te veranderen maar help hem met manieren om hiermee om te gaan.

Bron: Insider Beeld: Shutterstock

Christine Spanjaard

Zwangerbox partnerpagina Albert Heijn 2022

Albert Heijn

Bekijk de website