Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dokter Corrie krijgt eigen show

Dokter Corrie is de omstreden rubriek over seksualiteit in het Schooltv Weekjournaal. Eind vorig jaar ontstond er flinke commotie rondom de ‘sekslessen’ op televisie. Nu krijgt Dokter Corrie een eigen show.

Advertentie

20 minuten ‘seksles’

De Dokter Corrie Show, bedoelt voor kinderen uit groep 7 en 8, is vanaf januari te zien bij NPO Zapp. Tijdens iedere aflevering van 20 minuten beantwoordt Corrie op geheel eigen wijze kijkersvragen en praat met BN’ers over seksualiteit.

 

Woedende ouders

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) noemt de rubriek ‘informatief en best grappig’. Duizenden ouders zijn het hier niet mee eens. Zij ondertekenden een petitie tegen de seksuele voorlichting van het alter ego van actrice Martine Sandifort. ‘Dokter Corrie doet ordinair en raar over pubers en seks’ schreef initiatiefnemer Caroline Tax op de website Stop Dokter Corrie. En ook: ‘Seks wordt als grap gebracht en dat moet stoppen’.

 

Toch eigen show

De handtekeningenactie leidde tot kamervragen, maar de rubriek werd niet van de buis gehaald. Eind juni kwam er na 33 jaar wel een einde aan Schooltv Weekjournaal, waardoor de seksuele voorlichting ook op los de tocht stond. Uit de nieuwe programmering van de educatieve omroep NTR blijkt dat de Dokter Corrie Show doorgaat.

Zie hieronder een paar fragmenten van Dokter Corrie.

Advertentie

 

 

 

Auteur: Suzanne de Goeij – Bron: ANP – Foto: YouTube

Lees ook:

De seksuele opvoeding van je kind

De seksuele ontwikkeling van kinderen

Advertentie