Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dorp schrijft broodtrommel-briefjes voor Amelie (6) na overlijden vader

Julia Clarke verrast haar dochter Amelie (6) normaal gesproken elke schooldag met een briefje in haar broodtrommel. Toen haar man en Amelies vader plotseling overleed, besloot het hele dorp te helpen met deze mooie traditie.

Advertentie

Amelies vader overleed op 53-jarige leeftijd aan een wespenbeet. Amelie was na zijn dood een week afwezig van school. Maar daardoor kreeg het meisje ook een week lang geen broodtrommel-briefjes. De dochter van een vriendin van Julia besloot daarom een tekening voor Amelie te maken. Dat zorgde voor een sneeuwbaleffect. Het duurde niet lang voor het hele dorp aan het schrijven en tekenen sloeg voor Amelie.

Troostend

De moeder van het meisje die dit hartverwarmende initiatief begon, verzamelt alle briefjes die het meisje van haar klasgenootjes krijgt en plaatst die op Instagram. Niet alleen Amelie haalt daar steun uit, maar vooral ook moeder Julia. ‘Ze is zo jong, dat ze nog niet altijd begrijpt wat er precies gebeurt. Ik bewaar de briefjes als een soort joker die ik kan trekken als ze er even doorheen zit. Het is zo troostend en fijn om te weten dat zoveel mensen aan je denken en helpen om je door deze zware tijd te trekken.’

Een greep uit de briefjes:

Advertentie

Advertentie

MEER LEZEN?

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: Libelle – Beeld: Instagram