Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Download gratis: parkeerbord voor zwangeren

Als je zwanger bent, kun je heus nog wel inparkeren. Maar uitstappen met die dikke buik is een ander verhaal. De meeste parkeerplekken zijn te iel waardoor je je in rare bochten moet wringen om uit de auto te komen. Speciaal daarom heeft Ouders van Nu een parkeerbord ontworpen voor werkgevers, zodat je in ieder geval bij je werk geen parkeerhinder ondervindt.

Advertentie

Uit onderzoek dat wij deden onder 5000 (aanstaande) moeders blijkt dat maar liefst 82 procent van de zwangere vrouwen problemen ervaart bij het in- en uitstappen. Reden genoeg om een ludieke actie te starten om zo werkgevers maar weer eens te wijzen op hun plicht om goed voor zwangere werknemers te zorgen.

Kleine moeite, groot gebaar

Hilde Tholen, hoofdredacteur Ouders van Nu: ‘In- en uitstappen is geen halszaak, maar zo’n uitslag bevestigt wel dat we meer rekening kunnen en moeten houden met zwangere vrouwen. En dat geldt in het bijzonder voor werkgevers. Deze actie zorgt hopelijk weer voor extra bewustwording.’ Zo hebben zwangere werknemers op hun werk o.a. recht op extra pauze en een bank waarop ze kunnen uitrusten.

Hilde: ‘Een parkeerplek met voldoende ruimte om goed in- en uit te kunnen stappen, hoort óók bij goed werkgeverschap. Werknemers kunnen zelf ook het heft in eigen handen nemen door het bord als printable te downloaden en bijvoorbeeld af te geven bij hun HR-afdeling.’

Download hier gratis het parkeerbord en hang hem op bij parkeerplekken met voldoende ruimte.

Advertentie

En jawel, deze ludieke actie heeft wat teweeggebracht, want in navolging van Doetinchem krijgt ook Ede een proef met parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen.

Lees ook: