Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Driekwart ouders niet blij met kraamcadeau’

76% van de ouders heeft wel eens een kraamcadeau ontvangen waar ze niet blij mee zijn. Een derde van deze ouders geeft dan eerlijk aan dat het cadeau niet naar wens is. Dat blijkt uit onderzoek van online shopping platform KidsToday.nl onder 1600 ouders.

De meest gemaakte ‘fout’ onder de kraamcadeaus is te kleine kleding: 27% van de kersverse ouders vindt schoentjes voor de eerste 3 maanden geen goed cadeau en 23% krijgt liever geen babykleding in maat 50.

Advertentie

Ongewenste cadeaus zelden gebruikt

De ongewenste kraamcadeaus gaan echter zelden de prullenbak in: het merendeel laat het cadeau gewoon in de kast verstoffen of gebruikt het als reservekleding voor op het kinderdagverblijf. Een deel van de ouders geeft aan de kleding alleen te gebruiken op het moment dat de gever langskomt.

Cadeaubonnen wél leuk

Maar waar maak je een nieuwbakken ouder dan wel blij mee? Cadeaubonnen (27%) zijn het meest favoriete kraamcadeau. Daarna volgen gepersonaliseerde cadeaus, zoals een boekje of een bord met de naam van het pasgeboren kind (20%) of kleding in maat 62 (19%).

Auteur: Erandi Godinez – Bron: KidsToday – Foto: 123rf

 

Lees ook:          

Wat geef je als kraamcadeau?

De 10 leukste babyshower cadeaus