Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

'Driftige peuter? Grote kans dat hij later rijk en succesvol wordt'

Gaat je peuter regelmatig gestrekt in het gangpad van de supermarkt omdat hij zijn zin niet krijgt? Of staat hij te stampvoeten als het thuis niet gaat zoals hij wil? Niet leuk natuurlijk, maar vanaf nu kun je jezelf troosten met de gedachte dat hij het later, juist door zijn temperament, hartstikke goed gaat doen. Tenminste dat voorspellen wetenschappers.

Een onderzoek, dat werd gepubliceerd door de American Psychological Assocation volgde jarenlang de opleiding en de carrières van een aantal Luxemburgse kinderen. En wat bleek? Degene die als peuter nogal temperamentvol waren, deden het beter op school, volgden een hoge opleiding én verdienden al snel een riant salaris toen ze aan het werk waren.

Advertentie

Lees ook: Hoe ga je om met driftbuien?

Passie en lef

Maar wat zorgt ervoor dat pittige peuters meer kans hebben om later in het leven rijk en succesvol te worden dan peuters die grotendeels braaf en rustig zijn? De onderzoekers denken dat het te maken heeft met eigenschappen als doorzettingsvermogen, passie en lef, belangrijke pijlers voor het behalen van succes op de arbeidsmarkt.

Sterk karakter

Onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania onderbouwt deze theorie. Psycholoog Angela Duckworth beaamt dat kinderen die van jongs af aan een sterk karakter vertonen, het op latere leeftijd vaak beter doen op werkgebied door hun doorzettingsvermogen en inzet. Dus ligt jouw pittige peuter binnenkort weer krijsend op de grond, bedenk dan vast wat je hem over dertig jaar gaat vragen voor je verjaardag.

Lees ook:

Zo sus je de driftbui van je kind
Peuters en driftbuien, het sterrenbeeld van je kind verraadt hoe erg het wordt
‘Tweeling Escalatie Syndroom: Zo deal je met twee driftige peuters

Bron: Practical Parenting Beeld: Shutterstock