Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Droomtasjes voor het goede doel

Mooi initiatief: de 17-jarige Roos Kemna verkoopt ‘droomtasjes’ die ze samen met de zieke Eva (9) heeft gemaakt. De opbrengst van de tasjes gaat naar de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, zo was deze week te lezen op Metronieuws.nl.

Toen Roos Kemna een werkstuk moest maken voor het profiel Economie en Maatschappij, wist ze meteen dat ze iets voor zieke kinderen wilde gaan doen. Omdat de uitdrukking ‘als ik later groot ben’ voor zieke kinderen niet zo vanzelfsprekend is, besloot ze om iets te gaan doen met dromen.

Advertentie

Niet vanzelfsprekend

‘Aangezien tasjes zowel door jonge als oude mensen worden gedragen, leek het me mooi om tekeningen van de dromen van een ziek kind op tasjes te zetten,’ vertelt Roos aan Metronieuws. Via via kwam ze in contact met de 9-jarige Eva, een meisje dat momenteel vecht tegen kanker. Eva was meteen enthousiast, en samen zijn ze aan de slag gegaan.

Droomtasjes

Op de vrolijke tasjes komen alle dromen van Eva voorbij: van trampoline springen en knutselen tot paardrijden. De verkoop gaat goed: in 2 weken tijd zijn er al 1500 tassen verkocht. De tassen zijn te bestellen via www.facebook.com/DroomtasjesVOKK en kosten 5 euro. De gehele opbrengst gaat naar de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Metronieuws.nl – Foto: Facebook