Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Echtpaar dat 17 jaar probeerde om zwanger te worden krijgt zesling

Het was een jarenlange droom van de Nigeriaanse Ajibola en Adeboye om samen een kindje krijgen. Maar liefst 17 jaar probeerde het stel om hun grote kinderwens in vervulling te laten gaan, maar een zwangerschap bleef telkens uit.

Advertentie

Zesling

Tót november vorig jaar. Tegen alle verwachtingen in zagen zij leven op de echo en ruim een half jaar later werden zij ouders van niet één, maar zes (!) kinderen.

40 mensen

De zesling, drie jongens en drie meisjes, werd na 30 weken en 2 dagen geboren via een keizersnede. Het was een drukte van jewelste, in de bevallingskamer. Longartsen, cardiologen, verzorgsters: er kwamen wel 40 mensen aan te pas om de geboorte van de premature baby’s zo goed mogelijk te laten verlopen.

Dankbaar

Op dit moment liggen de baby’s nog in de couveuse. Zowel de ouders als de zes kinderen maken het goed. Ajibola en Adeboye, woonachtig in Amerika, zijn vooral het ziekenhuis erg dankbaar.

‘We zijn ver van huis, maar het medische team is onze familie. Door hen is het allemaal gelukt’, vertelt de kersverse vader. ‘Ik wil dat mijn kinderen later teruggaan naar het ziekenhuis om te studeren en leren hoe ze voor anderen kunnen zorgen op de manier waarop mensen nu voor mij en mijn familie hebben gezorgd.’ Bekijk hier foto’s van de gelukkige ouders met hun zesling.

Advertentie

BEKIJK OOK: Premature tweeling houdt elkaar stevig vast op vaders borst

MEER LEZEN?

Bron: RTL Nieuws – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Een goede nachtrust

Een goede nachtrust

White noise machines
Bekijk hier