door

Een baby in 2019? 13x interessante weetjes voor aanstaande ouders

Ben je zwanger en verwacht je in 2019 te bevallen? Dan kijk je vast al reikhalzend uit naar het nieuwe jaar. Ongeacht de uitgerekende datum zijn er heel dingen die interessant zijn om te weten als je in het nieuwe jaar een baby krijgt.

 1. Generatie Alpha

  Wordt jouw kind geboren in 2019, dan behoort hij automatisch tot generatie Alpha. Deze generatie (geboren na 2010) zal opgroeien met de meest geavanceerde technologieën en ontwikkelingen. Al vanaf kleins af aan swipen ze erop los en leren ze met behulp van ‘slim speelgoed’ en het Internet of Toys.

 2. Milieubewust

  Opwarming van de aarde stelt de toekomstige generaties voor grote uitdagingen. Baby’s uit 2019 zullen in hun leven te maken krijgen met alarmerende veranderingen, zoals extreme hitte, diersoorten die verdwijnen en luchtvervuiling. Het is daarom aan ons om onze kleintjes al vroeg verantwoordelijkheden op milieugebied te leren.

 3. VR in de klas

  Kinderen uit 2019 zullen genieten van talloze technologische ontwikkelingen. Zo zal virtual reality een enorme impact hebben op het onderwijs. Ook zal niet lang meer duren of interactieve klaslokalen worden werkelijkheid.

 4. Wereldburgers

  Moderne ouders reizen (en werken) de hele wereld over. Daardoor leert je kind al op jonge leeftijd nieuwe plaatsen en culturen kennen. Hoewel je baby zich later misschien niet al zijn buitenlandse avonturen meer herinnert, zijn deskundigen het erover eens dat het goed is om je kind bloot te stellen aan nieuwe mensen, stimuli en omgevingen.

 5. Geboorteverlof

  Het verlof voor de partner van de moeder wordt in 2019 uitgebreid van twee dagen naar vijf dagen. Vanaf 1 juli 2020 worden de verlofmogelijkheden voor partners na de komst van een baby nog verder uitgebreid, tot maximaal zes weken. Lees hier alles over het partnerverlof.

 6. Schermtijd

  Tabletten, telefoons en computers zijn een geïntegreerd onderdeel van ons leven, dus baby’s uit 2019 groeien op tussen de schermen. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Zoek de balans en check wat experts zeggen: hoeveel schermtijd is oké?

 7. Babypret

  Bumba, K3, Nijntje, PAW Patrol, Frozen. Sommige idolen blijven, anderen verdwijnen weer. Grote kans dat je baby uit 2019 straks idolen en favoriete tekenfilmkarakters zal hebben, waar je nu nog nooit van gehoord hebt.

 8. Influencers

  Volgens socialreport.com zullen mensen in 2019 2,6 uur per dag online doorbrengen en 2,7 uur per dag tv kijken. Grote kans dus dat influencers ook invloed gaan hebben op het leven van jouw kind.

 1. Privacy

  Big data is een krachtig hulpmiddel geworden, maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Zo werden de gegevens van 87 miljoen Facebook gebruikers zonder toestemming gedeeld. Dus voor nieuwe ouders in 2019 geldt al helemaal: intieme foto’s van je kind delen op social media: bezint eer ge begint.

 2. Geboortefilm (streamen)

  Ook rond bevallingen zijn er steeds nieuwe trends. Zo zie je dat video’s langzaam foto’s vervangen en geboortefilms steeds populairder worden. En ze zijn er echt: moeders die hun bevalling live-streamen op youtube. Al over nagedacht of/hoe jij je bevalling in beeld wilt brengen?

 3. Wereldwonder

  Al sinds de jaren 60 neemt de bevolkingsgroei af. Nou is elke baby natuurlijk een klein wonder maar toekomstige baby’s al helemaal.

 4. Wereldverbeteraar

  Wereldwijd speelt er van alles: van aanhoudende spanningen op diverse plekken, conflicten tussen China en de VS, en natuurlijk Brexit. Beschouw het als kansen voor je kind. Misschien groeit hij wel op met het doel de wereld te verbeteren.

 5. Het jaar van het varken

  Volgens de Chinese horoscoop is 2019 het jaar van het varken. Dit betekent dat je kind tolerant en begrijpend zal zijn, maar ook geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw. Hij is gesteld op gezelligheid en lekker eten, maar is ook goedgelovig en naïef. Let wel: het Chinese Nieuwjaar begint in februari, dus wordt jouw kind in januari geboren dan is het nog een hond.

Kinderbijslag 2019: hier heb je recht op

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock