Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Eet jezelf een jongen of een meisje

Heb je een voorkeur voor een jongen? Zet dan een zoutvaatje op tafel. Liever een meisje? Drink dan heel veel melk. Kan wat je eet en drinkt het geslacht van je baby beïnvloeden?

Geslacht beïnvloeden met eten

Natuurlijk is het in de eerste plaats de zaadcel van de vader die het geslacht van je baby bepaalt: zit er een X-chromosoom in, dan krijg je een meisje. Bij een Y-chromosoom wordt het een jongetje. De natuur heeft het zo geregeld dat beide geslachten ongeveer vijftig procent kans hebben om een eicel te bevruchten. Eet jezelf een jongen of een meisje:

Advertentie

Zuurgraad

Maar volgens sommige theorieën kun je door sommige dingen wel of niet te eten beïnvloeden of er een jongens- of meisjeszaadcel bij de eicel naar binnengaat. Dat zou alles te maken hebben met de zuurgraad in je vagina. Wat je eet, beïnvloedt die zuurgraad namelijk. Bij een lagere zuurgraad zou je meer kans hebben op een jongetje.

Meisjeseten

Als je graag een meisje wilt, doe je het beste de zakken chips de deur uit, want je moet zo weinig mogelijk zout eten. Verder moet je veel calcium binnenkrijgen, dus eet en drink je flink veel zuivel, zoals melk, yoghurt en vla. Kaas moet je wel vermijden, omdat daar veel zout in zit. Ook koffie kun je beter laten staan.

Wél goed om te eten: veel fruit, zoals appels, peren, aardbeien en frambozen. En groente als komkommer, tomaten en erwten.

Jongenseten

Voor een jongen hoef je het zout niet uit je menu te schrappen. Gerookt of gezouten vlees en vis, soep, brood, koffie en cola kun je allemaal nemen. Melk- en cacaoproducten moet je bij het jongensdieet vermijden, net als pinda’s en walnoten. Je moet je meisjes- of jongensdieet minstens twee maanden volgen vóórdat je probeert zwanger te worden. Het kost namelijk tijd om de effecten van het dieet goed te laten doorwerken in je lichaam.

Veel of weinig eten

Er is een bakerpraatje dat beweert dat je voor een jongetje vooral heel calorierijk moet eten, en voor een meisje juist moet opletten dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt.

Geen garanties

Let op: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor al deze theorieën, ze garanderen niet dat je het geslacht van je keuze krijgt. Het belangrijkste is dat je goed en gezond eet, zodat je kans op een zwangerschap zo groot mogelijk is.

Kun je het geslacht van je kind beïnvloeden? Hier 5 fabels en feiten.