Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Er komt een chocoladefabriek met achtbaan

We moeten er nog even op wachten, maar het ziet ernaar uit dat het chocoladepretpark van Tony's Chocolonely er daadwerkelijk gaat komen. Het Tony's Chocolonely Chocolate Circus komt in pakhuis De Vrede, op de grens Zaanstad–Amsterdam.

Advertentie

Al jarenlang droomt Chief Chocolate Officer Henk Jan Beltman van een eigen Tony’s Chocolonely fabriek. Naar eigen zeggen niet omdat hij  ‘Charlie and the Chocolate Factory’ zo’n goed boek vindt of omdat hij zichzelf ziet als de nieuwe Willy Wonka, maar gewoon om hun visie van honderd procent slaafvrije chocolade te delen.

Ruiken en proeven

In pakhuis ‘De Vrede’ wordt straks het nieuwe hoofdkantoor gevestigd van Tony’s Chocolonely. Het werd vroeger gebruikt voor de op- en overslag van granen en zaden, waaronder cacao. De omliggende grond zal ingericht worden als publiek park en er worden twee nieuwe fabrieken gebouwd voor het maken van chocolade en het produceren van repen. Hoe dit gebeurt is straks voor iedereen te zien, want het wordt een chocoladefabriek waar je zelf mag komen ruiken en proeven. En waar je het verhaal van chocolade leert tijdens een ritje in een achtbaan door de fabriek.

Totaalbeleving

Beltman noemt het ‘een totaalbeleving’ waar bezoekers alles kunnen leren en beleven over chocolade, de problemen in de cacao-industrie en wat Tony’s Chocolonely daaraan doet. Jaarlijks wil Tony’s Chocolonely uiteindelijk vijfhonderdduizend chocofans ontvangen. Met een ritje in de achtbaan door de fabriek hoopt Tony’s dat bezoekers ‘zo ondersteboven zijn van Tony’s missie, dat ze mee gaan doen om deze te realiseren’.

Bron: Tony’s Chocolonely, Adformatie Beeld: Tony’s  Chocolonely