Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Onderzoek: ontbijten met een ijsje maakt slimmer

Niets is zo'n goed excuus voor een ijsje als een zomerse dag. Zowel voor jou, als je kind(eren). Maar er is er nog één: uit onderzoek blijkt dat je van ontbijten met ijs slimmer wordt.

Advertentie

Japans onderzoek

IJs als ontbijt? Laat het je kind niet horen… Maar het is echt zo: uit Japans onderzoek blijkt dat je slimmer wordt als je de yoghurt met fruit ’s ochtends inruilt voor een bak ijs. Professor Yoshihiko Koga van Tokyo’s Kyorin University onderzocht twee groepen mensen. De ene groep kreeg meteen na het opstaan een portie ijs toegediend, opgevolgd door een aantal mentale oefeningen en tests. De andere groep kreeg dezelfde tests, maar die personen kregen van tevoren hun standaard dagelijkse ontbijt voorgeschoteld.

Lees meer: Oefenen met lezen in de zomervakantie

Alerter

Meteen na de tests bleek dat de mensen die met ijs ontbeten veel alerter waren. Ze hadden een sneller reactievermogen en konden informatie beter verwerken en toepassen. Ook waren hun mentale prestaties een stuk beter dan die van de groep die een ‘gewoon’ ontbijt hadden gekregen.

IJs of ijskoud drankje

Kun je ook gewoon een ijskoud drankje drinken om slimmer te worden? Nee, helaas. De onderzoekers zagen wel dat testpersonen alerter werden na het drinken van iets kouds, maar lang niet zo alert als na het eten van ijs. Tja, wat houdt je nog tegen eigenlijk?

Advertentie

Bron: nu.nl / Beeld: Shutterstock