Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Fotoserie: 5x de oerkracht van een moeder én haar lijf

De Amerikaanse bevallingsfotograaf Meredith Westin heeft al heel wat foto's van vrouwen gemaakt tijdens de bevalling. Maar van een foto die ze onlangs maakte, is zelfs zij onder de indruk.

Advertentie

De vrouw op bovenstaande foto is een wee aan het opvangen die op zijn hoogtepunt is. En dat ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. ‘De mentale én fysieke kracht die uit deze foto blijkt, is onbeschrijfelijk,’ zegt Westin op Instagram.’ En niet alleen zij is onder de indruk van deze foto, maar anderen ook. Reacties als ‘Awesome’ en ‘Wat een kracht’ zijn dan ook niet van de lucht. Snappen we helemaal!

Doula

De andere vrouw op de foto is een van de doula’s waar Westin regelmatig mee samenwerkt. Ook daarvoor heeft de fotografe veel respect. ‘Kijk hoe hard dit lichaam werkt om een baby geboren te laten worden. Een goede doula weet hoe ze de bevalling op gang houdt (zoals door de altijd verbazingwekkende toiletpositie te opperen), maar weet ook wanneer ze een stap terug moet doen om je in jezelf te laten keren en de bevalling te rocken. Een doula is er om je te helpen herinneren aan je kracht wanneer het onmogelijk voelt. Je te laten weten dat je het kunt. Zodat je het gewoon doet.’ Nog nooit van een doula gehoord? Dit is wat een doula doet.

Badbevalling

Naast die ene indrukwekkende foto heeft Westin nog een aantal prachtige foto’s gemaakt tijdens deze bevalling, die uiteindelijk in bad eindigde. Met een prachtige baby (een jongetje: Roman!) en twee stralende ouders als resultaat.

Meer weten? Zo gaat een badbevalling in z’n werk

Advertentie

geboortefoto2

Lees ook: Verticaal bevallen: dit zijn de voor- en nadelen

geboortefoto3

geboortefoto4

geboortefoto5

Advertentie

Bron: Meredith Westin Photography

Bekijk ook: