Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zo ontbijten kinderen over de hele wereld

Hoe ziet het ontbijt van Nederlandse kinderen eruit in vergelijking met de rest van de wereld? Deze fotoreportage uit The New York Times laat het zien.

Advertentie

Elk land heeft zo zijn tradities als het om eten gaat. Ook bij het ontbijt blijkt men er wereldwijd zijn eigen gewoontes op na te houden. Van een simpele boterham met hagelslag tot gegrilde zalm: zo ontbijten kinderen over de hele wereld.

Parijs: Nathanaël Witschi Picard (6 Jaar)

ontbijt foto 4

ontbijt foto 3

Het ontbijt van Nathanaël bestaat uit een kiwi, een baguette met jam en roomboter, melk met cornflakes en een glaasje versgeperste sinaasappelsap.

Advertentie

Tokyo: Saki Suzuki (2 jaar)

ontbijt foto 1

ontbijt foto 2

In Japan is het heel gebruikelijk om de dag te beginnen met een warme maaltijd. Het ontbijt van Saki bestaat uit een kommetje gefermenteerde sojabonen (haar favoriet), miso-soep, witte rijst, een Japanse omeletrol, een stukje gegrilde zalm en wat komkommer.

Malawi: Tweeling Phillip en Shellen Kamtengo (4 jaar)

ontbijt foto 10

Advertentie

ontbijt foto 9

Het ontbijt van de tweeling Phillip en Shellen Kamtengo bestaat uit stukjes zoete maiscake (chikondamoyo), gekookte aardappelen en zwarte thee met suiker.

Amsterdam:  Viv Bourdrez (5 jaar)

ontbijt foto 6

ontbijt foto 5

Hollandser kan het niet: de 5-jarige Viv start de dag standaard met volkorenbrood, wat ongezouten boter, fruithagel (haar favoriet) of chocoladevlokken en een glas melk.

Brazilië: Aricia Domenica Ferreira (4 jaar) en Hakim Jorge Ferreira Gomes (2 jaar)

ontbijt foto 8

ontbijt foto 7

Het ontbijt van Aricia Domenica Ferreira en Hakim Jorge Ferreira Gomes bestaat uit rolletjes ham en kaas en brood met boter. Aricia drinkt standaard chocolademelk bij haar ontbijt en haar broertje Jorge drinkt koffie. Je zult misschien denken:koffie?! Maar in Brazilië is het vrij gebruikelijk voor kinderen om koffie bij hun ontbijt te drinken. Ouders geloven dat koffie het concentratievermogen van de kinderen op school verbetert.

Istanbul: Oyku Ozarslan (9 jaar)

ontbijt foto 12

ontbijt foto 11

Het ontbijt van Okyku bestaat uit bruinbrood, groene en zwarte olijven, Nutella, plakjes tomaat, een gekookt eitje, aardbeienjam, in honing geweekte boter en een assortiment van Turkse kaasjes.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: The New York Times – Foto’s: Hannah Whitaker

 

Lees ook:                                                                                                                                                                                     

Is ontbijten belangrijk?

Wat als je kind niet wil ontbijten?

 

 

 

 

 

 

Redactioneel – Offer – Prenataal onderzoek

Alle mooie momenten vastleggen

Negen maanden invulboek
Shop nu