Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Fotoshoot prematuur verzacht leed

Mooi initiatief: stichting Earlybirds maakt foto’s van te vroeg geboren kindjes die nog in het ziekenhuis verblijven. Dit gebeurt belangeloos en met veel liefde. Voor ouders een lichtpuntje in een loodzware periode.

Advertentie

Slecht licht

Dichte gordijnen, een felblauwe lamp boven de couveuse en oranje zonneschermen: het zijn niet de meest ideale omstandigheden voor een goede foto. Tel daar nog eens een krappe, drukke en volle couveuse-afdeling bij op, en het is bijna onmogelijk om mooie foto’s te maken van je te vroeg geboren baby. Ouders gaan door een hel. Zorgen, angst, onzekerheid. Ze worden geleefd. Earlybirds begrijpt dit en wil dit leed wat verzachten.

earlybirds

Warme herinnering

Stichting Earlybirds is begin vorig jaar opgericht door Marjolein Witteveen-Rosien, Jessica Vink en Marije Hofman. Alle drie zijn werkzaam als fotograaf in het dagelijks leven. Ze willen ouders een liefdevolle herinnering geven aan de weken dat de baby noodgedwongen in het ziekenhuis ligt.

Foto op Facebook

De stichting is ontstaan toen Jessica Vink op Facebook een foto voorbij zag komen van het te vroeg geboren jongetje Bart. Vink: ‘Ik werd zo aangegrepen door het beeld van dat jongetje in het ziekenhuis, omringd door allerlei slangetjes. Ik nam contact op met de ouders en gaf aan dat ik ze graag belangeloos een fotoreportage wilde aanbieden. Zo is het allemaal begonnen’.

Advertentie

Earlybirds

Waardevol

Met een verhalende fotoreportage worden ze de mooiste momenten tussen ouder en kind vastgelegd, zonder daarbij de dagelijkse ziekenhuisroutine te doorbreken. De gezondheid van de baby staat daarbij voorop. Er hoeft niet geposeerd te worden en de fotografen werken zonder flitslicht. Volgens Vink zijn de foto’s voor de ouders een lichtpuntje in een moeilijke periode: ‘Voor hun zijn de foto’s ontzettend waardevol, en daarnaast kunnen ze ook bijdragen aan het verwerkingsproces’

earlybirds

Draaien op donaties

Ouders van een couveusekindje kunnen zich via http://www.earlybirdsfotografie.nl/ aanmelden. Alle baby’s die voor 37 weken geboren zijn en langer dan 3 weken in het ziekenhuis verblijven, komen in aanmerking. Er werken momenteel 100 fotografen voor de stichting, allemaal op vrijwillige basis. Ouders hoeven dus niet betalen voor de foto’s, de stichting draait op donaties.

Advertentie

Earlybirds is nog op zoek naar fotografen die op vrijwillige basis willen meehelpen. Wil je graag fotograferen voor deze stichting? Ga voor meer informatie naar: http://www.earlybirdsfotografie.nl/vrijwilliger-worden/

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beeld: earlybirdsfotografie.nl