Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Fundraising gestart om ontvoerde dochter Insiya terug te krijgen

Een levende nachtmerrie: al ruim anderhalf jaar lang is Nadia's dochtertje Insiya ontvoerd. De destijds tweejarige peuter werd door handlangers van haar vader naar India gesmokkeld. Er is nu een fundraising gestart om Nadia te helpen haar dochter terug te halen.

Advertentie

Het verhaal van Nadia is schrijnend: ze beëindigde haar huwelijk omdat haar man haar mishandelde. Vervolgens liet haar ex hun peuterdochter op een gewelddadige manier ontvoeren. Nu voert Nadia al ruim anderhalf jaar een juridische strijd om de inmiddels vierjarige Insiya terug te krijgen uit India.

Rechter

Even leek het erop dat moeder en dochter eindelijk herenigd zouden worden: in januari 2018 besloot de rechter in India dat Insiya terug moest naar haar moeder in Nederland. Maar een paar maanden later verwierp een hogere rechtbank dat oordeel weer. Nadia’s enige kans is nu het hooggerechtshof in New Delhi.

Inzamelingsactie

De website Humans of Amsterdam is nu voor Nadia een geldinzamelingsactie begonnen met als doel 25.000 euro op te halen. Op die manier kunnen de juridische kosten voor de rechtszaak gedekt worden. Inmiddels stroomt het aantal donaties binnen en is er al meer dan de helft van het bedrag opgehaald. Help deze moeder haar dochter terug te krijgen.

Video: De ontvoering van Insiya
Redactioneel – Offer – Spelen en ontdekken

Spelen en ontdekken

Het allerleukste peuterspeelgoed
Bekijk hier