Geboren uit een geadopteerde embryo

Een stel in de VS heeft een al sinds 2006 ingevroren embryo van een ander echtpaar geadopteerd. Met succes: hun zoontje Sammy kwam gezond ter wereld en is inmiddels 4 maanden oud.

In 2006 was Sammy nog een zes dagen oud embryo van Libby en Tony Kranz, een stel dat geen kinderen kon krijgen en ivf wilde proberen. Na een aantal mislukte ivf-behandelingen werd Libby tóch op natuurlijke wijze zwanger en kreeg ze drie gezonde kinderen.

Sneeuwvlokbaby

Hierdoor bleven er echter wel vier ongebruikte embryo’s ‘over’. Normaal gesproken worden die vernietigd, maar de familie Kranz besloot ze ter adoptie aan te bieden. Deze embryo’s worden in de VS liefkozend ‘sneeuwvlokbaby’s’ genoemd.

Adoptie embryo

Liz en Kevin Krainman uit Austin in Texas adopteerden zo’n ‘sneeuwvlokje’, en 7 maanden na de conceptie werd het embryo ontdooid en ingebracht bij Liz Krainman. Inmiddels is hun zoontje een vier maanden oude, gezonde baby.

Cadeau

‘Het idee dat hij zo’n lange tijd bevroren was, als een klein bolletje cellen, en toen wakker is gemaakt, dat proces vind ik fantastisch!’ zegt de adoptiemoeder. De biologische ouders zien Sammy als een geschenk en zijn er trots op dat ze de familie Krainman gelukkig hebben kunnen maken.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: NOS nieuws – Foto: 123rf

 

Lees ook:

ICSI-behandeling

Kunstmatige inseminatie 

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Eiceldonatie