Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

door

Gezin verwelkomt derde tweeling

Een tweeling krijgen is natuurlijk al heel bijzonder. Voor de tweede keer een tweeling krijgen is helemaal bijzonder. Maar stel je eens voor dat je drie keer achter elkaar een tweeling krijgt. Het overkwam de familie Geerts uit Gelderland. Zij mochten hun 3e tweeling verwelkomen.

Gijs en Bettine Geerts, uit Harskamp, verkochten na de geboorte van hun 1e tweeling de helft van hun babyspulletjes. ‘Je gaat er immers niet vanuit dat de volgende ook een tweeling wordt,’ aldus Bettine. De verrassing was dan ook groot toen tweeling nummer 2 zich aandiende.

Advertentie

‘Dit verwacht je niet’

Toen vorig jaar bleek dat Bettine nogmaals in verwachting was van een tweeling, was de verrassing helemaal compleet. ‘Ik dacht er stiekem aan bij de eerste echo, maar dit verwacht je niet,’ aldus Bettine. Eind december verwelkomden tweelingen Julian en Niels (8 jaar) en Mirthe en Sander (5) hun nieuwe broertjes.

‘Extra bijzonder’

Nieuwkomers Daan en Jesse zijn weliswaar de 3e tweeling op rij, maar toch ‘extra bijzonder’: de jongetjes zijn namelijk de eerste eeneiige tweeling voor het gezin. ‘Ze zijn beiden gezond, maar wel lastig uit elkaar te houden,’ laat Bettine aan Edestad.nl weten.

Nodige aanpassingen

Zo’n tweelingen-gezin vraagt natuurlijk wel om de nodige aanpassingen. Zo liet het stel in de zomervakantie wegens gebrek aan ruimte al een extra verdieping op hun huis zetten. Ook zagen de ouders zich genoodzaakt een andere auto te kopen. Maar, zo laten ze weten, die aanpassingen zijn het allemaal waard.

‘Niet anders gewend’

Met regelmaat krijgt Bettine de vraag of het allemaal niet heel zwaar voor haar is. De moeder blijft daar echter nuchter over: ‘Het maakt mij niet uit. Ik ben niet anders dan tweelingen gewend.’

Komt bijna niet voor

Een gezin met 3 tweelingparen komt niet heel vaak voor. Volgens het Nederlands Tweelingen Register, waar 56.038 gezinnen met een tweeling of drieling staan ingeschreven, is er slechts bij 0,6% van de gezinnen sprake van 2 tweelingparen. In slechts 5 gevallen is er sprake van een 3e tweeling.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Edestad.nl – Foto: Henk Hutten

Lees ook:

Bevallen van tweeling

Een tweeling krijgen: