Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Gemeente wil van geboorteaangifte een klein feestje maken

Binnen drie werkdagen na de bevalling moet je je kind aangeven in het gemeentehuis. Je ontvangt dan een papiertje, zet een krabbel en klaar is kees. Gemeente Berg en Dal zegt nu: dat kan leuker, warmer en persoonlijker.

Geboorteaangifte

De burgemeester en wethouders van Berg en Dal zijn het eens met de PVDA om de dienstverlening in gemeentehuizen te verbeteren. De PvdA zou nieuwe ouders die aangifte komen doen van een geboorte, graag een kleine attentie willen meegeven zoals een rompertje of een slabbetje.

Advertentie

Domper op de feestvreugde

Vader Maikel Polman is het daar helemaal mee eens, vertelt hij aan De Gelderlander. Toen hij zijn pasgeboren kindje in februari aangaf bij de gemeente, was het maar een saaie bedoening. Een domper op de feestvreugde. Polman: ‘Nieuwe medelanders worden met een feestje welkom geheten. Dat staat in schril contrast met hoe een nieuw kindje wordt verwelkomd. Je mag een handtekening zetten en krijgt een papiertje mee. Dat is het dan.’

Presentje

In een aantal gemeenten zijn de veranderingen al doorgevoerd. Zo geeft de gemeente Heumen bij de aangifte van een geboorte een cd met kinderliedjes cadeau, en deelt de gemeente Nijmegen slabbetjes uit aan de kersverse ouders. Komend najaar worden de plannen van het PVDA concreet gemaakt.

Bron: Nationalezorggids, Gelderlander – Beeld: Shutterstock