Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Geniaal: baby’s blik op paspoortfoto vat 2020 perfect samen

2020: het jaar dat álles anders loopt dan verwacht. Hoe we ons daarbij voelen? De blikken die deze Britse baby geeft op haar paspoortfoto's zeggen genoeg.

Begin dit jaar werd het dochtertje van Alice Tranfield geboren. Toen had niemand nog een idee wat ons te wachten stond. De kleine Olive heeft een dubbele nationaliteit, de Britse en Australische, en om de paspoorten aan te vragen moest ze een paspoortfoto hebben.

Advertentie

Geniaal: boze blik van pasgeboren meisje gaat het internet over

Neutrale gezichtsuitdrukking

Ruim drie maanden na Olive’s geboorte zat vrijwel heel Europa in lockdown. En dus zat er voor Alice maar één ding op: zelf de paspoortfoto maken van haar dochter. Die foto moet aan een paar eisen voldoen – zo moet de gezichtsuitdrukking neutraal zijn. Dat was een stuk lastiger dan gedacht. De paar maanden oude Olive gaf haar moeder allerlei blikken, de een nog bozer dan de ander. Eindstand: geen een foto die voldoet aan de paspoortfoto-eisen.

Boos sinds de bevalling

Dat haar dochtertje een ster is in boos kijken, weet Alice al lang. ‘Sinds de dag dat ze is geboren, kijkt Olive al boos,’ verklaart ze aan de Britse website Metro. ‘Na zes weken werd me gevraagd of ze al had gelachen. Nou, zeker niet! Een frons was echter wel goed te zien. Een paar weken later werd ik zelfs nog teruggebeld door het consultatiebureau met de vraag of er inmiddels wel een lachje vanaf had gekund. Gelukkig wel, maar we krijgen vaker een boze dan een vrolijke blik!’

2020 in één foto

Toch waren de foto’s wel érgens goed voor. Alice deelde een collage van de boze blikken van haar dochter op sociale media. ‘Ik denk dat haar blikken dit jaar perfect samenvatten. Complete verwarring door de gekke tijd waarin ze is geboren!’, zegt de moeder. Dat blijkt zo te zijn: Olive’s paspoortfoto’s verspreidden zich razendsnel. ‘2020 in één foto,’ aldus een reactie op sociale media.

Oeps! Peuter pikt z’n moeders zelfbruiner… en dat is nog dagenlang te zien

Bron: Babygaga.com, metro.co.uk – Beeld: Alice Tranfield via metro.co.uk

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.