Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Gestreste moeders verplicht aan de pure chocolade

Kun jij de stress van je kinderen, het huishouden en je werk af en toe niet meer aan? Grijp dan vooral wél naar die reep chocolade. Een stukje pure chocola blijkt namelijk de perfecte remedie tegen stress te zijn.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is eindelijk wetenschappelijk bewezen!

Advertentie

Gezondheidsvoordelen

Tijdens de jaarlijkse Experimental Biology-bijeenkomst in San Diego werden vorige week de resultaten van twee studies gepresenteerd. Uit de onderzoeken bleek dat het eten van pure chocolade met een hoge concentratie cacao (minimaal zeventig procent) een positief effect heeft op stress, ontstekingen, stemming, geheugen én je weerstand.

Impact cacao

Het is voor het eerst dat er een dergelijk verband is ontdekt. ‘Jarenlang werd alleen gekeken naar de invloed van donkere chocolade op hersenfuncties vanuit het standpunt van de hoeveelheid suiker. Hoe meer suiker, hoe blijer. Dit is de eerste keer dat werd gekeken naar de impact van grote hoeveelheden cacao in kleine dosissen – zoals in een chocoladereep – op mensen, en dat op lange termijn,’ vertelt hoofdonderzoeker Dr. Lee S. Berk.

Chocolade tegen dipje

Alsof dat nieuws nog niet goed genoeg is, blijkt een stukje puur op z’n tijd je ook nog eens gelukkiger te maken. Volgens Dr. Berk bestaat er dus gewoon een wetenschappelijke reden om zo nu en dan je tanden in een reep te zetten, zeker als je in een dipje zit. ‘Maar hou wel in je achterhoofd dat dit alleen geldt voor pure chocolade,’ aldus Dr. Berk.

Lees ook: Zo ga je om met moodswings tijdens je zwangerschap

Bron: Sciencedaily.com – Beeld: Shutterstock