Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babycam
door

Getest: babyfoons met camerafunctie

Steeds meer aanstaande ouders kiezen voor een babyfoon met camerafunctie. Wat is de beste babyfoon met beeld en geluid? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ouders van Nu test geeft antwoord.

Advertentie

1. Luvion Prestige Touch 2

Luvion Prestige Touch 2

Cijfer: 7.1 | Prijs: 219 euro

De Luvion is in 2017 op de markt gekomen en getest. Het model is dus al wat ouder maar wint het van alle nieuwere concurrenten die onder de loep zijn genomen.

Met een 6,8 scoort de Luvion niet hoog. Toch is hij de Beste uit de Test. Alle babyfoons met beeld scoren relatief laag. Dat komt door het kleinere bereik en de kortere batterijduur.

Advertentie

2. Alecto DVM-200

Alecto-DVM-200-GS-Babyfoon-met-camera

Cijfer: 6.2 | Prijs: 169 euro

De Alecto is ook in 2017 op de markt gekomen en getest. Maar op prijs-kwaliteit wint ook dit model het van zijn recenter geteste concurrenten.

Het scherm van de Alecto is 4,3 inch en dus wat kleiner dan die van de Luvion. De kwaliteit van het beeld is voldoende en het geluid is ruim voldoende. Via het scherm kun je de camera bewegen en in- en uitzoomen. Praten tegen je baby via het scherm is ook mogelijk.

Advertentie

De batterij van het scherm van de Alecto gaat met ruim zes uur langer mee dan die van de Luvion. De unit met camera op de babykamer werkt alleen op netstroom.

3. Philips Avent SCD 843

SCD843_01-IMS-nl_NL

Cijfer: 6.0 | Prijs: 169 euro

Deze babyfoon is begin 2019 op de markt gebracht en is de opvolger van de SCD 630. Verschil zit vooral in de type verbinding. De Philips Avent SCD 630 heeft een dect verbinding (meer straling). Deze nieuwe SCD 843 heeft als type verbinding A-FHSS. Minder straling en een veilige privé verbinding. De babyfoon kan dus niet door derden afgeluisterd worden.

De SCD 843 heeft een bereik van 300 meter. Het apparaat is niet op afstand te draaien, maar er zit wel een zoomfunctie op. Het beeldscherm is met 3,5 inch erg groot.

Lees ook: Waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een babyfoon

Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken